Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2016


Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2016

Tο εκθεσιακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ επικεντρώνεται με διερευνητικό και κριτικό χαρακτήρα γύρω από τα ζητήματα και τους προβληματισμούς της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικές εκδόσεις.

Η κατάθεση του υλικού γίνεται σε ψηφιακή μορφή, μέσω του δικτυακού τόπου του Athens Photo Festival ή ταχυδρομικής αποστολής.

Υπάρχουν τέσσερις βασικές κατηγορίες προτάσεων:
• Εκθεσιακό Πρόγραμμα
• Πρόγραμμα Προβολών
• Photobook Show
• Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2016

ΕΚΘΕΣIAKO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Προθεσμία υποβολής: Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016
Πρόσκληση σε φωτογράφους, καλλιτέχνες – καλλιτεχνικές ομάδες και επιμελητές για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016. Οι επιλεγμένες προτάσεις θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου 2016.

Για υποβολή πρότασης πατήστε εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Προθεσμία υποβολής: Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016
Πρόσκληση συμμετοχής για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών. Το Φεστιβάλ προτείνει σύγχρονους τρόπους αφήγησης και ανάγνωσης της εικόνας παρουσιάζοντας projects που αξιοποιούν δημιουργικά τα νέα ψηφιακά μέσα (video, ήχος, slideshow).

Για υποβολή πρότασης πατήστε εδώ.

PHOTOBOOK SHOW
Προθεσμία υποβολής: Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016
Για δεύτερη φορά θα παρουσιαστεί μία παράλληλη έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο. Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε καλλιτέχνες, ιδιωτικές συλλογές και εκδοτικούς οίκους από όλο τον κόσμο.

Για υποβολή πρότασης πατήστε εδώ.

ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ 2016
Προθεσμία υποβολής: Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016
Πρόσκληση σε νέους δημιουργούς ηλικίας 18-35 ετών για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της έκθεσης “Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2016”. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

Για υποβολή πρότασης πατήστε εδώ.

Τo Athens Photo Festival αποτελεί το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας.

Mε νέες ιδέες και προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από διαφορετικές χώρες καθώς και ένα σύνολο δράσεων -υπαίθριες προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, μαραθώνιο φωτογραφίας, παράλληλες εκδηλώσεις- που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργή συμμετοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

APhF
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!