Δείτε την εκτόξευση του Apollo 11 το 1969 σε βίντεο με 500 καρέ το δευτερόλεπτο!
Εκπληκτικά καρέ κινηματογραφικής κάμερας 16mm, απεικονίζουν την εκτόξευση του πυραύλου Saturn V, του Apollo 11 της NASA, σε αργή κίνηση.
This insane 500fps video footage shows the liftoff of the Apollo 11 Saturn V rocket, powered by its five @AerojetRdyne F-1 engines, captured with a high-speed 16mm film camera on the launch pad at @NASAKennedy on July 16, 1969.
— Jason Major (@JPMajor) June 1, 2022
Video credit: @NASA / Kennedy Space Center pic.twitter.com/EQa9htLOui
Ο Jason Major, του Lights in the Dark, μοιράστηκε πρόσφατα στο Twitter ένα εκπληκτικό βίντεο από την εκτόξευση του πυραύλου Saturn V Apollo 11 της NASA το 1969.
Το βίντεο είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα high-speed φωτογραφίας, με απίστευτα πλάνα από τους κινητήρες F-1 της Aerojet Rocketdyne του πυραύλου, τα οποία δημιουργήθηκαν από 500 καρέ ανά δευτερόλεπτο, μιας κινηματογραφικής κάμερας 16mm.
O πύραυλος Saturn V, ήταν ένα “Heavy Light Vehicle”, όπως χαρακτηρίστηκε, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν εξαιρετικά ισχυρός. Εκείνη την εποχή μάλιστα, αποτέλεσε τον ισχυρότερο πύραυλο που πέταξε ποτέ με επιτυχία.
Χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές στο πρόγραμμα Apollo, κατά τις δεκαετίες του ’60-’70. Επίσης χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση του διαστημικού σταθμού Skylab.
Αρχικά ο Major, έχει μοιραστεί στοιχεία για το υψηλής ταχύτητας υλικό του Apollo 11, το 2015. Σε εκείνο το άρθρο, ο Major μοιράστηκε το ακόλουθο βίντεο από τον Mark Gray, της Spacecraft Films.
Παράλληλα, μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο βίντεο, με υλικό από την κάμερα Ε-8, το οποίο δημοσιεύτηκε από τον Mark Gray.
Η κάμερα Ε-8, είναι η κάμερα υψηλής ταχύτητας 16mm, που χρησιμοποιήθηκε για την καταγραφή υλικού 500fps από την εκτόξευση του Apollo 11.
Apollo 11 Saturn V Launch (HD) Camera E-8 from Pizza Marko on Vimeo.
Επίσης, σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως για να προστατευτεί η κάμερα από την ακραία θερμότητα και τα θραύσματα, βρίσκονταν μέσα σε ένα κάτοπτρο χαλαζία. Με πιο απλά λόγια, θα λέγαμε πως η κάμερα ήταν προστατευμένη και στραμμένη προς ένα κάτοπτρο, παρά απευθείας προς τον πύραυλο.
Ο Saturn V είχε ύψος 111 μέτρα, σα να λέμε περίπου 36 ορόφους, και ζύγιζε 2,8 εκατομμύρια κιλά, όντας πλήρως ανεφοδιασμένος με ποσότητα καυσίμων, ικανή ώστε να γίνει η απογείωση.
Ακόμα, να σημειώσουμε πως ο πύραυλος παρήγαγε ώθηση 34,5 εκατομμυρίων Newton κατά την εκτόξευση.
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της NASA, εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα στοιχεία για τον Saturn V.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!
Πριν φύγετε δείτε
- H Canon Καταγράφει το Yellowstone σε Ένα Μοναδικό Βίντεο!
- Amazon Prime Days: Οι μεγαλύτερες εκπτώσεις της χρονιάς ξεκίνησαν!
- Pigment: The Color Outside: Έκθεση Φωτογραφίας της Gigi Chung
- Χ.Αναγνωστόπουλος: Τοποθεσίες και Συμβουλές για να Απαθανατίσεις το Φθινόπωρο στα Κεντρικά Τζουμέρκα
- Repella PhotoStore: Εδώ θα Βρεις Όλα τα Drones της DJI (με δώρο κάρτα μνήμης)!
- Μεγάλη Διαρροή για το Oppo Find X8 Αποκαλύπτει Όλες τις Προδιαγραφές
1 σχόλιο
Όσο πληθαίνουν τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο με χρήση AI τέτοια απίθανα βίντεο θα γίνονται όλο και πιο συχνά, αλλά και πιο “εύκολα” για εμάς τους μη γνωρίζοντες πολλά πράγματα.
Ε(ίναι το ακριβώς αντίστοιχο του Gigapixel AI για παράδειγμα, στη φωτογραφία).
Μπορείτε να φανταστείτε τώρα όλο αυτό σε επαγγελματικό στούντιο κι από προχωρημένους επαγγελματίες επιπέδου Χόλιγουντ.
–Κάπως έτσι έγινε κι η ταινία/ντοκιμαντέρ Get Back με τους Beattles (δια χειρός Πίτερ Τζάκσον παρακαλώ) που πήρε ένα αποσπασματικό υλικό 60 ωρών του 1970 (σε “ανάλυση” 144 και 240 “πίξελ” (“γραμμές”…) κι έδωσε τελικά αυτό το σχεδόν 8ωρο εκπληκτικό αποτέλεσμα σε 4Κ.
Ναι, το βίντεακι αυτό των 500 καρέ/δευτ. είναι πραγματικά εντυπωσιακό στην αργή κίνησή του.