Ανακοινώθηκαν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus με διπλή κάμερα και RAW αρχεία


Ανακοινώθηκαν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus με διπλή κάμερα και RAW αρχεία

Με μεγαλοπρέπεια (όπως πάντα) ανακοινώθηκε από την Apple το νέο της iPhone, το οποίο έχει μεγάλες βελτιώσεις όσο αφορά τα φωτογραφικά του χαρακτηριστικά.

Όπως συνηθίζει η Apple έχουμε δύο εκδόσεις, το Apple iPhone 7 και iPhone 7 Plus, με διαφορές στο μέγεθος της οθόνης αλλά και την κάμερα.

Ξεκινάμε από τη κάμερα του νέου iPhone 7 που είναι ανάλυσης 12 megapixels όπως και το προηγούμενο μοντέλο, με τη διαφορά ότι στο νέο smartphone έχουμε και οπτικό σταθεροποιητή.
Επιπλέον έχουμε πιο ευρυγώνιο και φωτεινό φακό, 6 οπτικών στοιχείων, στα 28mm με μέγιστο διάφραγμα f/1.8. Το Flash αποτελείται από 4 LED για περισσότερη δύναμη και καλύτερη απόδοση των χρωμάτων.

Η Apple φρόντισε και για τη καλύτερη λήψη των Live Photos, για τις οποίες γίνεται λήψη video με τη χρήση του σταθεροποιητή.

Η πολύ μεγάλη αλλαγή είναι η δυνατότητα λήψης RAW εικόνων σε DNG αρχεία, κάτι στο οποίο η Apple ήταν πίσω από τον ανταγωνισμό.

Όσο αφορά τη λήψη video, αυτή γίνεται σε ανάλυση 4K, ενώ έχουμε τη δυνατότητα λήψης slow motion videos σε ανάλυση Full HD 1080p και HD 720p.

Επιπλέον η μπροστά κάμερα βελτιώθηκε σε ανάλυση με αύξηση των megapixels από τα 5 στα 7 megapixels.

Το μεγαλύτερο iPhone 7 Plus έχει την ίδια κάμερα με το απλό μοντέλο, αλλά διαθέτει και μία δεύτερη κάμερα με ανάλυση 12 megapixels και τηλεφακό στα 56mm, με δυνατότητα zoom, από μέχρι 2x οπτικό μέχρι και 10x ψηφιακό. Ακόμα η δεύτερη κάμερα επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών με μικρό βάθος πεδίου, για θόλωμα του φόντου, κάτι που λειτουργεί αυτόματα στη λειτουργία πορτραίτου.

iphone-7-plus-and-iphone-7

Και τα δύο μοντέλα έχουν τετραπύρηνο επεξεργαστή Apple A10 Fusion 64-bit. Το iPhone 7 διαθέτει οθόνη αφής 4.7″, τεχνολογίας Retina και ανάλυσης 1334×750 pixel, με 25% περισσότερη φωτεινότητα από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ το iPhone Plus έχει παρόμοια οθόνη αλλά μεγέθους 5.5″ και ανάλυσης 1920 x 1080.

Στα λοιπά χαρακτηριστικά το νέο iPhone είναι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP67, ενσωματώνει στερεοφωνικά ηχεία, αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά δεν έχει θύρα για ακουστικά 3.5mm. Τρέχει το λειτουργικό σύστημα iOS 10 και η μπαταρία του σύμφωνα με την Apple, κρατάει 2 ώρες περισσότερο από ότι το iPhone 6s.

Το iPhone 7 θα διατεθεί σε 3 διαφορετικές εκδόσεις με 32GB, 128GB και 256GB ενσωματωμένης μνήμης και σε 5 διαφορετικά χρώματα. Στην Ελλάδα το αναμένουμε στις 23 Σεπτεμβρίου.

iphone-7-plus-and-iphone-7-2

Οι τιμές για Ελλάδα δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά για τις Η.Π.Α. θα ισχύσουν:
iPhone 7 τιμές ΗΠΑ
iPhone 7 32GB – τιμή 649 δολάρια
iPhone 7 128GB – τιμή 749 δολάρια
iPhone 7 256GB – τιμή 849 δολάρια

iPhone 7 Plus τιμές ΗΠΑ
iPhone 7 Plus 32GB – τιμή 769 δολάρια
iPhone 7 Plus 128GB – τιμή 869 δολάρια
iPhone 7 Plus 256GB – τιμή 969 δολάρια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!