Νέα πατέντα της Apple δείχνει πως χρησιμοποιεί τον σταθεροποιητή προς όφελος της ανάλυσης


Νέα πατέντα της Apple δείχνει πως χρησιμοποιεί τον σταθεροποιητή προς όφελος της ανάλυσης

Με τίτλο “Super-resolution based on optical image stabilization” (σούπερ ανάλυση με βάση το οπτικό σύστημα σταθεροποίησης), η πατέντα εξηγεί με λόγια και γραφικά πως χρησιμοποιείται το σύστημα σταθεροποίησης για την λήψη σειράς εικόνων από διάφορες γωνίες με σκοπό την σύνθεση μίας εικόνας με υψηλή ανάλυση.

Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατή η αύξηση της ανάλυσης χωρίς την αύξηση των megapixels του αισθητήρα, διατηρώντας έτσι την δυνατότητα για καλύτερες λήψεις με υψηλά ISO, αφού ως γνωστόν η αύξηση των megapixels του αισθητήρα έχει αρνητική επίπτωση στην ικανότητα μίας μηχανής να εμφανίζει χαμηλότερο θόρυβο σε υψηλά ISO.

Προς το παρόν δεν φαίνεται από την ανάλυση της πατέντας κατά πόσο θα αυξάνεται η ανάλυση με αυτό τον τρόπο.

Μένει να δούμε αν η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορέσει να ενσωματωθεί σε κάποιο από τα μελλοντικά iPhone και τι άλλο θα μπορέσει να προσφέρει στον χρήστη του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

appleinsider
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!