Πατέντα της Apple επιτρέπει την προσθήκη tags σε φωτογραφίες με ομιλία


Πατέντα της Apple επιτρέπει την προσθήκη tags σε φωτογραφίες με ομιλία

Η προσθήκη λέξεων κλειδιών σε φωτογραφίες (tags) μπορεί να είναι μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία αλλά αποτελεί την ιδανική μέθοδο ομαδοποίησης φωτογραφιών και βοηθάει αφάνταστα όταν προσπαθούμε να βρούμε μία φωτογραφία μέσα στον σκληρό μας δίσκο.

H ιστοσελίδα AppleInsider ανακάλυψε μία νέα πατέντα της Apple η οποία πάει την διαδικασία προσθήκης tags σε μία φωτογραφία ένα βήμα παραπέρα. Η νέα αυτή πατέντα θα επιτρέπει τους χρήστες των φορητών έξυπνων συσκευών της να προσθέτουν tags στις φωτογραφίες τους με την φωνή τους. Εκτός της προσθήκης tags η νέα πατέντα θα επιτρέπει και την αναζήτηση φωτογραφιών μέσω ομιλίας.

Η πατέντα κάνει χρήση της τεχνολογίας Siri και επίσημα ονομάζεται “Voice-Based Image Tagging and Searching”. Με άλλα λόγια σε μία φωτογραφία που δείχνει μία παραλία ο χρήστης θα μπορεί λέγοντας “us at the beach” (εμείς στη παραλία) να προσθέσει στην φωτογραφία την λέξη κλειδί beach καθώς και το όνομα του (όπως και τα ονόματα όσων είναι στην φωτογραφία). Στη συνέχεια λέγοντας “show me photos of me at the beach” θα μπορεί να εμφανίζει μόνο τις φωτογραφίες που δείχνουν τον εαυτό του στην παραλία.
Επιπλέον η νέα τεχνολογία θα μπορεί να αναγνωρίζει αυτόματα πρόσωπα, κτίρια και τοπία ώστε να κάνει αυτόματο tag φωτογραφιών με παρόμοια χαρακτηριστικά, χωρίς να χρειάζεται να προσθέτουμε ξεχωριστά σε κάθε φωτογραφία tags.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πότε και σε ποια συσκευή θα προστεθεί η παραπάνω τεχνολογία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Mac OS Patents

Πηγή:

AppleInsider
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!