Η Apple πατεντάρει μηχανή με δυνατότητα αλλαγής της εστίασης σε μία φωτογραφία μετά τη λήψη


Η Apple πατεντάρει μηχανή με δυνατότητα αλλαγής της εστίασης σε μία φωτογραφία μετά τη λήψη

Η Apple κατάφερε να πατεντάρει μηχανή που με τη βοήθεια ειδικού προσαρμογέα μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάζουμε το σημείο εστίασης σε μία φωτογραφία μετά τη λήψη της.
Η Apple είχε καταθέσει αίτηση για την πατέντα τον Σεπτέμβριο του 2011 και κατάφερε να πάρει την αντίστοιχη έγκριση. Η συγκεκριμένη πατέντα περιγράφει μία κάμερα η οποία χρησιμοποιεί την λεγόμενη light-field τεχνολογία για να αλλάζουμε το σημείο εστίασης σε μία φωτογραφία μετά τη λήψη της, κάτι το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει και σε συσκευές όπως το iPhone.
Βέβαια η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη από την Lytro, αλλά η πατέντα της Apple περιγράφει μία μηχανή που μπορεί να βγάζει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και η οποία με την βοήθεια ενός microlens προσαρμογέα θα μπορεί να καταγράφει χαμηλότερης ανάλυσης φωτογραφίες με την τεχνολογία light-field, δίνοντας τη δυνατότητα να αλλάζουμε το σημείο εστίασης μετά τη λήψη.

Αν και πρόκειται προς το παρόν απλά για μία πατέντα και δεν ξέρουμε πότε θα δούμε iPhone με την νέα δυνατότητα, δείχνει ότι η αμερικανική εταιρεία ασχολείται σοβαρά με την εξέλιξη των φωτογραφικών δυνατοτήτων του δημοφιλούς smartphone της.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το ενδιαφέρον της Apple για τη τεχνολογία light-field κρατάει από την εποχή που ο ιδρυτής της, Steve Jobs, είχε συναντηθεί με τον δημιουργό της Lytro, Ren Ng (πριν την ανακοίνωση της Lytro).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lytro Mac OS Photo Technology

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!