Η Apple ετοιμάζει iPhone με δυνατότητα αλλαγής του φακού της κάμερας;


Η Apple ετοιμάζει iPhone με δυνατότητα αλλαγής του φακού της κάμερας;

Η λήψη φωτογραφιών με smartphones είναι πλέον κάτι που πολλοί φωτογράφοι βλέπουν με πιο σοβαρό μάτι.

Για αυτό άλλωστε και οι εταιρείες κατασκευής smartphones προσπαθούν τον τελευταίο χρονικό διάστημα να εμπλουτίσουν τις συσκευές τους με δυνατά φωτογραφικά χαρακτηριστικά.
Επιπλέον υπάρχουν πολλές εταιρείες που αν και δεν κατασκευάζουν smartphones επενδύουν στην συγκεκριμένη αγορά μέσω της δημιουργίας και διάθεσης αξεσουάρ που μπορούν να κάνουν την φωτογραφική εμπειρία με ένα smartphone λίγο καλύτερη. Για παράδειγμα υπάρχουν εταιρείες που κατασκευάζουν μικρούς φακούς, τους οποίους μπορούμε να προσαρμόσουμε μπροστά στον φακό της κάμερας του smartphone για πιο ευρυγώνιες ή zoom λήψεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως οι φακοί αυτοί είναι πολύ μεγάλοι σε μέγεθος, δύσχρηστοι και δεν προσαρμόζονται με ευκολία.

Η Apple που εδώ και καιρό ποντάρει πολλά στις φωτογραφικές δυνατότητες του δικού της smartphone, του Apple iPhone, κατάφερε να αποκτήσει 2 νέες πατέντες που φαίνεται ότι έχουν καθαρά φωτογραφικό προσανατολισμό.
Η πατέντα 8,639,106 περιγράφει ένα σχέδιο για το iPhone που θα επιτρέπει την μαγνητική προσαρμογή έξτρα φακών μπροστά στο φακό του iPhone, ενώ η πατέντα 8,638,369 περιγράφει ένα σύστημα που θα επιτρέπει δυνητικά την εναλλαγή του φακού της κάμερας του iPhone.

Φυσικά ένα iPhone με ένα από τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά ίσως αργήσει να βγει στην αγορά. Ποια είναι η γνώμη σας; Θα σας άρεσε η ιδέα ενός smartphone στο οποίο θα μπορούσατε να αλλάζετε τον φακό της κάμερας;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

AppleInsider
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!