Έκθεση φωτογραφίας “Αρχαιολογικοί τόποι της Μακεδονίας”


Έκθεση φωτογραφίας “Αρχαιολογικοί τόποι της Μακεδονίας”

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Μαΐου και για όλο το καλοκαίρι.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Το f14 κοινόν φωτογράφων με τη συνεργασία και στα πλαίσια εκδηλώσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας “Αρχαιολογικοί τόποι της Μακεδονίας” στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, ώρα 20:30.

Παραγωγή-Επιμέλεια έκθεσης: f14 κοινόν φωτογράφων

Αρχαιολογικοί τόποι της Μακεδονίας
Συλλέγουμε εικόνες. Εικόνες από το χθες. Άλλοτε γνωστές και άλλοτε άγνωστες. Μάρμαρα, κίονες, γλυπτά, αγάλματα, ψηφιδωτά, μωσαϊκά.

Τα τοποθετούμε σε μουσεία ή τα διατηρούμε στο τόπο που βρέθηκαν.
Τα επισκεπτόμαστε, τα παρατηρούμε, μερικές φορές τα μελετούμε και τα θαυμάζουμε.
Και φεύγουμε αδιάφοροι, ευχαριστημένοι ή ενθουσιασμένοι.

Τελειώσαμε. Τα είδαμε και αυτά. Και τα ξεχνάμε.

Ας πάμε μια φορά να τα δούμε με άλλη οπτική.
Ας κλείσουμε τα μάτια και ας δούμε τον κόσμο που κρύβουν τα ερείπια αυτά.
Ας ακούσουμε το θόρυβο της αγοράς, τις συζητήσεις των ανθρώπων, τη λατρεία των θεών τους, το ποδοβολητό των στρατιωτών, τον απόηχο της μάχης.
Ας πλησιάσουμε τις αγωνίες της καθημερινότητας, τη χαρά, τη λύπη, τη ζωή, το θάνατό τους.

Ας τα βάλουμε στο βάθρο που τους πρέπει.

Φώτης Παλαιολόγος
Καλλιτεχνικός Διευθυντής f14

Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού, όχι μόνο ανακαλύπτουν, συντηρούν και φυλάσσουν τις Αρχαιότητες, αλλά επιπρόσθετα, τις προβάλλουν και τις επικοινωνούν στο κοινό μέσω των μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων στα Μουσεία.

Στο πλαίσιο αυτής της ευρύτερης προσπάθειας, εντάσσεται και η έκθεση «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», η οποία αναδεικνύει τα μνημεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους που απαθανατίστηκαν μέσω του φωτογραφικού φακού του f14 – ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ και παράλληλα αποτυπώνει και αντανακλά το έργο των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού, ώστε οι Αρχαιότητες να προβληθούν και να διαφυλαχθούν και για τις επόμενες γενιές.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η έκθεση θα βρίσκεται αναρτημένη για το κοινό στο αίθριο του ΑΜΘ, πίσω από τον χώρο του Terra Antiqua Μουσείο Art Cafe, καθ’όλη τη θερινή λειτουργία του Μουσείου.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00-23:00

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Τηλ.:2313310201

f14 κοινόν φωτογράφων
PHOTOGRAPHERS’ COMMUNE
Μητσαίων 3, Αρχαία Αγορά ΤΚ 546 31, Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310244714, 6970656797, 6932968574
http://www.f14.gr
info@f14.gr

Φώτης Παλαιολόγος

Φώτης Παλαιολόγος

Kατερίνα Mαρνέλλου

Kατερίνα Mαρνέλλου

Φιλίππου Στέλιος

Φιλίππου Στέλιος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!