Η ARRI παρουσιάζει την ALEXA 35 Xtreme: Κινηματογραφική κάμερα με 660 fps και νέο codec ARRICORE
Η νέα ALEXA 35 Xtreme υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις για κινηματογραφιστές με υψηλές απαιτήσεις.
Η ARRI ανακοίνωσε τη νέα έκδοση της δημοφιλούς κινηματογραφικής κάμερας ALEXA 35, με την ονομασία ALEXA 35 Xtreme, η οποία φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις σε ταχύτητα, αποδοτικότητα και ευελιξία στην παραγωγή. Η νέα κάμερα μπορεί να καταγράψει έως και 660 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), προσφέροντας παράλληλα πενταπλάσια διάρκεια pre-recording, νέο codec χαμηλότερου bitrate και καλύτερη ασύρματη συνδεσιμότητα.
660 fps και Sensor Overdrive Mode
Η ALEXA 35 Xtreme εξοπλίζεται με νέο επεξεργαστή υψηλής ισχύος και ταχύτερη ενσωματωμένη μνήμη. Σε κανονική λειτουργία μπορεί να καταγράψει έως και 330 fps διατηρώντας το πλήρες δυναμικό εύρος 17 stops, ενώ η λειτουργία Sensor Overdrive φτάνει τα 660 fps με 11 stops δυναμικού εύρους.
Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες παραγωγές δεν χρειάζεται πλέον ξεχωριστή high-speed κάμερα, μειώνοντας κόστος και πολυπλοκότητα.
Νέο codec ARRICORE: Χαμηλότερα data rates, μέγιστη ποιότητα
Παρουσιάστηκε επίσης ο ARRICORE, ο νέος RGB codec της ARRI, που προσφέρει μικρότερα data rates χωρίς να κάνει παραχωρήσεις στην ποιότητα εικόνας ή στη δυνατότητα χειρισμού στην post παραγωγή. Η ευαισθησία, η ισορροπία λευκού και το tint δεν “ψήνονται” στην εικόνα, επιτρέποντας ευελιξία στο grading.
Η συμβατότητα με τα υπάρχοντα workflows, drives και εργαλεία παραμένει πλήρης, ενώ το ARRICORE ξεκινά σε beta μορφή για άμεση βελτίωση μέσω σχολίων των χρηστών.
Πενταπλάσιος χρόνος pre-recording
Μία από τις σημαντικότερες βελτιώσεις είναι ο χρόνος pre-recording, ο οποίος είναι πλέον πέντε φορές μεγαλύτερος:
- 30 δευτερόλεπτα στα 24 fps Apple ProRes 4444 σε 4.6K Open Gate
- 5 λεπτά στα 24 fps Apple ProRes 422 HQ σε HD
Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ντοκιμαντερίστες και παραγωγές με αυξημένες απαιτήσεις.
Καλύτερη ενεργειακή απόδοση και WiFi 5 GHz
Η κάμερα προσφέρει 10% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ υποστηρίζει πλέον WiFi 5 GHz με roaming και auto-reconnect, προσφέροντας αξιόπιστη σύνδεση με εφαρμογές όπως το ARRI Camera Companion App.
Απόλυτη συμβατότητα με το οικοσύστημα της ARRI
Το σώμα παραμένει συμπαγές και συμβατό με όλο το υπάρχον οικοσύστημα αξεσουάρ της ARRI, όπως:
- Lens mounts, brackets και handles
- Audio Extension Module AEM-1, Power Distribution Module PDM-1
- Hi-5 και Live Production System LPS-1
- Drives CODEX Compact Drive 2TB, 1TB και Express 1TB
Νέα ή αναβάθμιση; Και τα δύο διαθέσιμα
Η ALEXA 35 Xtreme διατίθεται ως νέο σύστημα στα 50.000 ευρώ ή ως αναβάθμιση για υφιστάμενες ALEXA 35. Η αναβάθμιση θα κοστίζει 15.900 ευρώ και θα πραγματοποιείται σε επιλεγμένα ARRI Service Centers, διατηρώντας τις άδειες χρήσης του κατόχου.
Το σύστημα θα διατίθεται με Base ή Premium license, ενώ οι υπάρχουσες άδειες ALEXA 35 Base θα είναι συμβατές με την Xtreme.
Διαθέσιμη από τον Αύγουστο 2025.
Μάθετε περισσότερα: www.arri.com/alexa35xtreme
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Νέα Κάμερα του Durham University για το Κυνήγι Εξωγήινης Ζωής

- Annie Leibovitz – H Vogue φωτογράφηση του Timothée Chalamet που δίχασε το κοινό

- Η Godox αλλάζει τα δεδομένα με το πρώτο universal flash που προσαρμόζεται μαγνητικά σε κάθε κάμερα

- Το εξώφυλλο του David Bowie για το «Aladdin Sane» σπάει ρεκόρ σε δημοπρασία

- Αποβολή του Ασημένιου Βραβείου Birds in Flight στον BPOTY 2025! Διαβάστε την ανακοίνωση!

- iPhone 18: Με 24MP selfie κάμερες σε όλα τα μοντέλα


















