Οι νικητές του ArtGemini Prize 2013 παρουσιάζονται σε έκθεση στη Rebecca Hossack Gallery

Ο διαγωνισμός ArtGemini Prize δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση της μοντέρνας τέχνης και απευθύνεται σε εικαστικούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Το θέμα και η συμμετοχή είναι ελεύθερα και για το 2013 ο διαγωνισμός δέχτηκε 744 συμμετοχές από 33 χώρες στις κατηγορίες ζωγραφικής και φωτογραφίας. Η κριτική επιτροπή επέλεξε τους νικητές των πρώτων δύο θέσεων αλλά και τους φιναλίστ οι οποίοι συμμετέχουν στην έκθεση που πραγματοποιείται στη γκαλερί Rebecca Hossack Gallery. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν το νικητή για το βραβείο κοινού ψηφίζοντας κατά την επίσκεψή τους έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2014.
Στην κατηγορία της φωτογραφίας την πρώτη θέση και τα 1.000 δολάρια που τη συνοδεύουν κέρδισε η Chiara Gerevasi με το έργο της “UNO”, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Orit Zuckerman ο οποίος κέρδισε αντίστοιχα 500 δολάρια. Η κριτική επιτροπή ξεχώρισε επίσης τη φωτογραφία του David Gould με τον τίτλο “Melee”.
Όλα τα έργα της έκθεσης είναι προς πώληση, ενώ το 20% των εσόδων θα διατεθεί στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Kids Company. Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά (εκτός Κυριακής) από τις 10:00 έως τις 18:00.
Αυτές είναι οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις για την κατηγορία της φωτογραφίας:
Πρώτο βραβείο: Chiara Gerevasi, UNO, 2013
Δεύτερο βραβείο: Orit Zuckerman, No title, 2013
Έπαινος: David Gould, Melee, 2011
Δείτε όλα τα έργα των φιναλίστ που εκτίθενται στη γκαλερί εδώ.