To Associated Press αγοράζει ποσοστό του Bambuser. Το μέλλον του φωτορεπορτάζ μοιάζει αβέβαιο;


To Associated Press αγοράζει ποσοστό του Bambuser.  Το μέλλον του φωτορεπορτάζ μοιάζει αβέβαιο;

Ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, το Associated Press, αγόρασε μέρος της ιστοσελίδας Bambuser.

Η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί με σκοπό να μπορεί ο  οποιοσδήποτε να ανεβάζει video από όπου και αν βρίσκεται.  Αυτό σημαίνει ότι ένα απλός άνθρωπος που βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων, όπως π.χ. σε μία διαδήλωση, μπορεί χρησιμοποιώντας τη Bambuser να ανεβάσει με ευκολία ένα μικρό video της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.  Εδώ και καιρό ακούγεται ο όρος πολίτες – δημοσιογράφοι (citizen journalists), ο οποίος αναφέρεται σε απλούς ανθρώπους που μετατρέπονται σε φωτο-ειδησεογράφους και προμηθεύουν με υλικό τα Μ.Μ.Ε. από την περιοχή που βρίσκονται, περιοχή με συνήθως μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.  Αυτό γίνεται κυρίως μέσω ιστοσελίδων όπως η Bambuser, η Flickr και παρόμοιες.

Το AP χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα Bambuser ήδη μέσω των ρεπόρτερ της, για εσωτερική πληροφόρηση, αλλά η απόφαση να αγοράσει μέρος της ίσως κρύβει κάτι άλλο;

Με την πρόσφατη ενέργεια της εφημερίδας Chicago Sun-Times,  να απολύσει 28 φωτογράφους της, με την αιτιολογία ότι μπορεί πλέον να βρίσκει υλικό μέσω του διαδικτύου πολύ πιο οικονομικά, είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι κινήσεις ακόμα και μεγάλων πρακτορείων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

thephoblographer
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!