Δείτε τον κομήτη Tsuchinshan-ATLAS από τον ISS!


Δείτε τον κομήτη Tsuchinshan-ATLAS από τον ISS!

Ο αστροναύτης της NASA Matthew Dominick απαθανάτισε τον κομήτη Tsuchinshan-ATLAS από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Θέαμα από ψηλά! Ο Matthew Dominick ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά, ο ταλαντούχος φωτογράφος (αστροναύτης της NASA) κατέγραψε ιδιαίτερα πλάνα (σε time-lapse) του κομήτη Tsuchinshan-ATLAS όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το εντυπωσιακό παραπάνω time-lapse, δείχνει τον κομήτη σε μια κατάσταση σαν να αιωρείται (φαινομενικά) πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης καθώς κινείται προς τον ήλιο.

Ο συγκεκριμένος κομήτης που ονομάζεται Tsuchinshan-ATLAS (C/2023 A3) ανακαλύφθηκε από το Αστεροσκοπείο Purple Mountain της Κίνας και από το ερευνητικό τηλεσκόπιο Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System (ATLAS). Σύμφωνα με τους επιστήμονες προέρχεται από το Νέφος του Oort, μια περιοχή που θεωρείται η πηγή των κομητών μακράς περιόδου που ταξιδεύουν στο εσωτερικό ηλιακό σύστημα και η ύπαρξή του βοηθά στην εξήγηση και μελέτη των τροχιών αυτών των κομητών. Ο εν λόγω κομήτης θα φτάσει στο περιήλιο του στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 σε απόσταση 58 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο!

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ελπίδες ότι θα είναι ορατός ακόμη και με γυμνό μάτι σε αυτή τη φάση. Οι αστρονόμοι αναφέρουν ότι στις 12 Οκτωβρίου 2024 θα φτάσει στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη, περίπου στα 70 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Δείτε μια εικόνα του κομήτη Tsuchinchan-Atlas (C/2023 A3) που τραβήχτηκε στις 9 Ιουλίου από το παρατηρητήριο της κοιλάδας Rio Hurtado στη Χιλή:

Σχετικά με το εντυπωσιακό time-lapse του Dominick, καταγράφηκε από ένα ειδικό τρούλο που λειτουργεί σαν παράθυρο στο διάστημα. Από εκεί μπορεί ένας αστροναύτης να έχει απίστευτη θέα προς το διάστημα, τη Γη και το γαλαξία. Όσο αφορά τα στοιχεία λήψης, έγινε με φακό 200mm, διάφραγμα f/2 και ταχύτητα κλείστρου 1/8 (σε λειτουργία time-lapse).

Αν έχετε κατάλληλο εξοπλισμό (ιδανικά μια καλή κάμερα με φωτεινό φακό και star tracker) και βρίσκεστε σε περιοχή με μειωμένη φωτορύπανση, μη χάσετε την ευκαιρία να τον παρατηρήσετε μέσα στο επόμενο διάστημα, καθότι ο κομήτης C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS δε θα επιστρέψει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστρονόμων, η τροχιά του θα στείλει τον κομήτη σε μια πορεία διαφυγής από το ηλιακό μας σύστημα και το πιθανότερο είναι να μην επιστρέψει ξανά.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Space
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!