Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Astronomy Photographer of the Year 2014


Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Astronomy Photographer of the Year 2014

Οι συμμετοχές του φετινού Astronomy Photographer of the Year 2014 ξεπέρασαν τις 1700, από συνολικά 50 χώρες. Ακολουθούν οι νικητές ανά κατηγορία.

Στην κατηγορία “Γη και Διάστημα” (Earth and Space) νικητής είναι ο James Woodend (Ηνωμένο Βασίλειο) με μία εικόνα που δείχνει το Σέλας και στο βάθος τον παγετώνα Vatnajökull, στην Ισλανδία. Η λήψη έγινε με μία Canon EOS 5D III (εστιακό μήκος 33mm, f/3.2, ISO 1000, ταχύτητα κλείστρου 10 δευτερόλεπτα). Δείτε τις λεπτομέρειες για την εικόνα και τους διακριθέντες της κατηγορίας εδώ.

James Woodend - Νικητής

James Woodend – Νικητής

Στην κατηγορία “Το Ηλιακό μας Δύστημα” (Our Solar System) νικήτρια είναι η Alexandra Hart (Ηνωμένο Βασίλειο) με μία εικόνα από τον ήλιο. Δείτε τις λεπτομέρειες για την εικόνα και τους διακριθέντες της κατηγορίας εδώ.
Στη δεύτερη θέση και φιναλιστ της κατηγορίας ήρθε ο δικός μας Γιώργος Ταρσούδης με μία λήψη του κρατήρα Tycho της σελήνης.

Alexandra Hart - Winner

Alexandra Hart – Νικητής

George Tarsoudis - Finalist

George Tarsoudis – Finalist

Στην κατηγορία “Βαθύ Διάστημα” (Deep Space) νικητής αναδείχθηκε ο Bill Snyder (Η.Π.Α.) με μία φωτογραφία από το Νεφέλωμα της Αλογοκεφαλής (Horsehead Nebula). Δείτε τις λεπτομέρειες για την εικόνα και τους διακριθέντες της κατηγορίας εδώ.

Bill Snyder - Νικητής

Bill Snyder – Νικητής

Στην κατηγορία “Νεαρός Αστροφωτογράφος (Young astronomy photographer) επιλέχτηκαν οι δεκαπεντάχρονοι δίδυμοι Shishir και Shashank Dholakia (Η.Π.Α.) με μία φωτογραφία του Νεφελώματος της Αλογοκεφαλής (Horsehead Nebula). Δείτε τις λεπτομέρειες για την εικόνα και τους διακριθέντες της κατηγορίας εδώ.

Shishir  &Shashank Dholakia - Νικητές

Shishir &Shashank Dholakia – Νικητές

Τέλος στην κατηγορία “Ειδικά Βραβεία” διακρίθηκαν οι:
– για το βραβείο Sir Patrick Moore Prize for Best Newcomer ο Chris Murphy (Νέα Ζηλανδία), για την λήψη του από την περιοχή της Wairarapa της Νέας Ζηλανδίας (Nikon D600, Nikkor 14-24mm, εστιακό μήκος 17mm, f/2.8, ISO 3200, ταχύτητα κλείστρου 20 δευτερόλεπτα).
– για το βραβείο “Άνθρωποι και Διάστημα” (People and Space), o Eugen Kamenew (Γερμανία) με μία φωτογραφία έκλειψης του Ηλίου από την Κένυα, o οποίος αφιέρωσε το βραβείο στον Geoffrey Lowa, ο οποίος θα ήταν ο οδηγός του στην Κένυα αλλά σκοτώθηκε μία εβδομάδα πριν ο φωτογράφος ταξιδέψει για την Αφρική (Canon EOS 5D II, 700mm f/22, ISO 400, ταχύτητα κλείστρου 1/1600 του δευτερολέπτου).
– για το βραβείο Robotic Scope, νικητής είναι ο Mark Hanson (Η.Π.Α.) με μία φωτογραφία του γαλαξία Ursa Major, NGC 3718.

Chris Murphy - The Sir Patrick Moore Prize for Best Newcomer

Chris Murphy – The Sir Patrick Moore Prize for Best Newcomer

Eugen Kamenew - Άνθρωποι και Διάστημα

Eugen Kamenew – Άνθρωποι και Διάστημα

Mark Hanson - Robotic Scope

Mark Hanson – Robotic Scope


Δείτε τις λεπτομέρειες για τις τρεις εικόνες εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!