Διαγωνισμός Astronomy Photographer of the Year 2014


Διαγωνισμός Astronomy Photographer of the Year 2014

Ο φετινός διαγωνισμός Astronomy Photographer of the Year 2014 έχει 4 κατηγορίες:
– Earth and Space
– Our Solar System
– Deep Space
– Young Astronomy Photographer of the Year για συμμετέχοντες έως 16 ετών
Για κάθε μία από τις 4 κατηγορίες θα επιλεγεί ένας νικητής, ένας επιλαχών και θα απονεμηθούν 3 τιμητικά βραβεία. Παράλληλα, υπάρχουν και 3 ακόμα ειδικά βραβεία:
– το βραβείο People and Space
– το βραβείο Sir Patrick Moore Prize για όσους παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό για πρώτη φορά και
– το βραβείο Robotic Scope
Δείτε τις αναλυτικές λεπτομέρειες για τις κατηγορίες και τα ειδικά βραβεία εδώ.

Όλοι οι νικητές θα κερδίσουν μια ετήσια συνδρομή στο περιοδικό του BBC, Sky at Night. Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού θα ανακηρυχτεί Astronomy Photographer of the Year 2014 και θα κερδίσει 1.500 δολάρια. Οι υπόλοιποι θα κερδίσουν:
– νικητής κατηγορίας: 500 δολάρια
– επιλαχών κατηγορίας: 250 δολάρια
– τιμητικό βραβείο κατηγορίας: 125 δολάρια
Οι νικητές των ειδικών βραβείων θα κερδίσουν από 350 δολάρια, ενώ για το βραβείο People and Space θα επιλεγεί κι ένας επιλαχών που θα κερδίσει 125 δολάρια.

Μπορείτε να πάρετε μέρος με έως 5 φωτογραφίες μέχρι τις 24 Απριλίου 2014. Αρχικά θα πρέπει να γίνετε μέλος στο flickr και ειδικότερα στο Astronomy Photographer of the Year group. Αφού ανεβάσετε τις εικόνες σας εκεί, θα συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό. Αν δεν έχετε συμπληρώσει τα 16 μέχρι την ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε αυτή την αίτηση και φυσικά να έχετε τη συγκατάθεση του κηδεμόνα σας. Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό. Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου 2014.

Μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές στο διαγωνισμό αλλά και να έχετε πρόσβαση σε χρήσιμες οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργήσετε τις εικόνες σας εδώ.

Δείτε πώς ο Sam Cornwell δημιούργησε την εικόνα με τον τίτλο Venus Transit, η οποία κέρδισε το Sir Patrick Moore Prize for Best Newcomer 2013:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!