Ξεκινάει το Athens Photo Festival 2017


Ξεκινάει το Athens Photo Festival 2017

Την Τετάρτη στις 14 Ιουνίου ξεκινάει το Athens Photo Festival 2017, στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς).

82 καλλιτέχνες από 27 χώρες, σημαντικοί διεθνείς προσκεκλημένοι και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

Tο Athens Photo Festival, συμπληρώνει 30 χρόνια συνεπούς παρουσίας στη διεθνή φωτογραφική σκηνή, αποτελώντας το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο.

Tο εκθεσιακό πρόγραμμα της επετειακής διοργάνωσης του Athens Photo Festival, υπό το γενικό τίτλο «Still Searching», πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουνίου-Ιουλίου. Mε εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το Φεστιβάλ επικεντρώνεται με διάθεση διερευνητική και κριτική σε κρίσιμα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας. Διαρκώς αναστοχαστικό ως προς το ρόλο του στη σημερινή εποχή, εστιάζει στο μέλλον, αναδεικνύοντας καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες αναζητήσεις και πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία και την τέχνη του βίντεο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες καθώς και ένα σύνολο δράσεων -προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις- που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργό συμμετοχή.

Με σημείο εκκίνησης το Μουσείο Μπενάκη, οι εκθέσεις επεκτείνονται και σε άλλους χώρους της Αθήνας, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικά βιβλία.

Δείτε το κεντρικό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2017 εδώ και τις παράλληλες δράσεις εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!