Εισαγωγή στη Φωτογραφική Πράξη


Εισαγωγή στη Φωτογραφική Πράξη

Το εργαστήριο, συνολικής διάρκειας 16 ωρών θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου και αποτελείται από τέσσερις τετράωρες συναντήσεις (Τετάρτη 20 και 27 Νοεμβρίου στις 17:00-21:00 και Σάββατο 23 και 30 Νοεμβρίου στις 11:00-15:00). Η θεματολογία του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, τόσο τεχνικών όσο και θεωρητικών οι οποίες συνδυάζονται με πρακτική εξάσκηση.

Οι θεματικές ενότητες, σύμφωνα με το δελτίο τύπου περιγράφονται ως εξής:
Συνοπτική ιστορική επισκόπηση: από την εφεύρεση της φωτογραφίας μέχρι τις μέρες μας, με έμφαση στις καλλιτεχνικές εφαρμογές και τη χρήση της ως ντοκουμέντο.
Θεωρία μέσου: ποια η σημασία του να είναι μία εικόνα φωτογραφία; Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας και οι σχέσεις της με άλλα μέσα. Ο χρόνος και ο χώρος στη φωτογραφία.
Τεχνική: κύριες λειτουργίες και δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής, βασικές τεχνικές λήψης ψηφιακής φωτογραφίας, βασικά ζητήματα επιλογής και σύνθεσης φωτογραφικού κάδρου.
Πρακτική εξάσκηση: ομαδικές φωτογραφίσεις υπό την επίβλεψη του δασκάλου, ανάθεση μικρών ασκήσεων, κριτική ανάλυση και συζήτηση φωτογραφιών, βασικές αρχές editing (αρχίζοντας μια φωτογραφική εργασία-σειρά)

Ο υπεύθυνος εισηγητής, Στέργιος Καράβατος, είναι φωτογράφος και ανεξάρτητος επιμελητής με μεγάλη πείρα τόσο στην οργάνωση και διεξαγωγή εργαστηρίων φωτογραφίας, όσο και στην παραγωγή και επιμέλεια εκθέσεων. Από το 2011 συνεργάζεται με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το εργαστήριο “Εισαγωγή στη Φωτογραφική Πράξη” απευθύνεται σε όσους ξεκινούν τώρα το ταξίδι τους στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας και θέλουν να αποκτήσουν μια γενική, συνολική εικόνα για το μέσο και την πρακτική του. Απαιτείται η κατοχή ψηφιακής μηχανής (DSLR ή compact) και στο τέλος του εργαστηρίου χορηγείται σε όλους τους συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής. Παράλληλα θα υπάρξει και διανομή σημειώσεων.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας γι αυτό, αν σας ενδιαφέρει μην καθυστερείτε! Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την αίτηση εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!