Αθλητής πέφτει πάνω σε φακό φωτογράφου αξίας 10.500 δολαρίων κόβοντας τον στην μέση


Αθλητής πέφτει πάνω σε φακό φωτογράφου αξίας 10.500 δολαρίων κόβοντας τον στην μέση

Ο Sterling Shepard, παίχτης της Oklahoma, δεν κατάφερε να αποφύγει την σύγκρουση με τον υπερ-τηλεφακό Canon 400mm F 2.8 (αξίας 10.500 δολαρίων) του φωτορεπόρτερ Mike Simons.

Ο φωτογράφος πρόλαβε να κάνει ελαφρώς στο πλάι την ώρα που είδε τον παίχτη να έρχεται κατά πάνω του αλλά δεν πρόλαβε να απομακρύνει τον εξοπλισμό του, στον οποίο ο παίχτης προσγειώθηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να κατακρίνουν τον φωτογράφο για την θέση του κοντά στον αγωνιστικό χώρο, ανάμεσα σε αυτούς και ο προπονητής της ομάδας της Oklahoma.

Ο φωτογράφος σε άρθρο του σχετικά με το συμβάν ζήτησε συγνώμη από τον παίχτη, τονίζοντας ότι στα 26 χρόνια που φωτογραφίζει σε αθλητικούς χώρους είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Άποψη: φωτογραφίζοντας τα τελευταία χρόνια ποδοσφαιρικούς αγώνες στο γήπεδο της Τούμπας θα πρέπει να πω ότι πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των αθλητών. Ως φωτογράφοι θα πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας και να κρατάμε τις αποστάσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι ο φωτογράφος (όπως και οι υπόλοιποι που φαίνονται στο πλάνο δίπλα του) βρίσκονται πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο και ίσως θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη απόσταση. Από την άλλη θεωρώ ότι πρόκειται για ένα πολύ ατυχές συμβάν. Φυσικά δεν θα σχολιάσω την ζημιά που έπαθε ο φακός αφού όταν έχουμε τραυματισμό ανθρώπου είναι κάτι που είναι συγκριτικά αδιάφορο.
Όταν θέλουμε να βγάλουμε μία φωτογραφία πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε την προστασία της σωματικής ακεραιότητας μας αλλά και των άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    δεν ξερω πως θα αντιδρουσα αν το εβλεπα αυτο μπροστα και ποσο μαλλον στην μηχανη μου

  • #
    1

    Μισό λεπτό, οι φωτογράφοι αθλητικών αγώνων όταν τους δίνουν την διαπίστευση δεν παίρνουν οδηγίες από τους υπεύθυνους του γηπέδου που πρέπει και μπορούν να κάθονται; Γιατί αυτό να είναι ευθύνη του φωτογράφου; Υπάρχει τέτοια μέριμνα στα γήπεδα;

    Και μεταξύ μας τώρα, στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πολύ χειρότεροι τραυματισμοί εν ώρα αγώνα, δεν είναι τόσο τραγικός ο τραυματισμός του. Αντίθετα, τον φωτογράφο τον καλύπτει κανείς ή θα τον κλαίει μια ζωή τον φακό του;

  • #
    1

    με κανα 1000άρικο νομίζω τον έφτιαξε.. Για όλα υπάρχουν ανταλλακτικά. Δύο κομμάτια έγινε όχι 100. Αμα δεν υπάρχει ανταλλακτικό ας βάλει σελοταειπ με λιγη logo.. :P

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!