Shogun και Ninja Flame: Νέοι recorders από την Atomos

Οι Atomos Shogun και Ninja Flame έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τους ότι επιτρέπουν την καταγραφή 4K HDR videos, προβάλλοντας λεπτομέρειες σε πολύ φωτεινές και πολύ σκοτεινές περιοχές.
Η καταγραφή σε ανάλυση 4K/HD (30fps/120fps) γίνεται κατευθείαν από τον αισθητήρα σε 10-bit 4:2:2 Apple ProRes ή AVID DNxHR/DNxHD σε σκληρούς δίσκους SSD.

Atomos Shogun Flame

Atomos Ninja Flame
Με οθόνη 7″, 1920×1200 325ppi IPS, των 1500 nit και ακρίβεια πιστότητας χρωμάτων 10-bit (περίπου 1.07 δισεκατομμύρια χρώματα) οι νέοι recorders μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε εξωτερικά γυρίσματα χωρίς σκίαστρο (hood).
Η τεχνολογία AtomHDR engine εκμεταλλεύεται την οθόνη και επιτρέπει την επεξεργασία των λεπτομερειών στη καταγραφή Log (υποστηρίζονται όλα τα log formats των μεγάλων εταιρειών, Canon, Panansonic, Arri, Red, JVC και Sony), προβάλλοντας 10 stops δυναμικού εύρους για να εκμεταλλευτεί την εγγραφή Log 10-bit των μηχανών/καμερών και δίνοντας χρώματα με 64 φορές περισσότερη λεπτομέρεια από τα 8-bit panel.
Οι νέοι καταγραφείς είναι ανθεκτικοί για χρήση σε εξωτερικά γυρίσματα και τροφοδοτούνται από μπαταρία λιθίου. Υπάρχουν δύο υποδοχές για μπαταρίες με τον καταγραφέα να περνάει από τη μία στην άλλη μόλις χρειαστεί, επιτρέποντας στον χρήστη να αλλάζει μπαταρίες χωρίς την διακοπή της λήψης. Επιπλέον διαθέτουν νέο φορτιστή, ο οποίος είναι τρεις φορές πιο γρήγορος.
Όσο αφορά τη συνδεσιμότητα ο Shogun Flame έχει 4K/HD HDMI in/out, 1.5/3/6/12G SDI in/out, XLR in/out, Genlock / LTC input, HDMI to SDI conversion & SDI to HDMI conversion και Sony & Canon RAW to ProRes/DNxHR και ο Ninja Flame 4K/HD HDMI in/out και Audio line in (3.5mm).
Οι Atomos Shogun Flame και Ninja Flame θα είναι διαθέσιμοι από τις 28 Μαρτίου στις τιμές των 1.695 ευρώ και 1.295 ευρώ αντίστοιχα.
Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Atomos.