Σήμερα η “δημοπρασία του αιώνα” από την WestLicht


Σήμερα η “δημοπρασία του αιώνα” από την WestLicht

Στη “δημοπρασία του αιώνα” θα δημοπρατηθούν 100 σπάνιοι θησαυροί από όλες της εποχές της τεχνολογικής ιστορίας της Leica, 100 αντικείμενα που κάθε λάτρης της φωτογραφίας θα ήθελε στην συλλογή του.

Η συλλογή που θα τεθεί στην διάθεση του παγκόσμιου κοινού αποτελείται από ένα σπάνιο τηλεσκόπιο κατασκευασμένο από τον Carl Kellner το 1852 και συνεχίζει με πολλά σημαντικά και σπουδαία αντικείμενα της ιστορίας των Leitz και Leica.

Ανάμεσα στα αντικείμενα έχουμε και μηχανές που έχουν χρησιμοποιήσει μερικοί από τους σπουδαιότερους φωτογράφους όλων των εποχών όπως οι Henri Cartier-Bresson, Rene Burri, Abbas, Bruno Barbey, Elliott Erwitt.

Μαζί θα δημοπρατηθούν και 100 φωτογραφίες σπουδαίων φωτογράφων (ανάμεσα τους μερικές από τις αρχικές εκτυπώσεις) όπως οι Oskar Barnack, Lothar Rübelt, Henri Cartier-Bresson, Marc Riboud, René Burri, David Douglas Duncan, Thomas Hoepker, Inge Morath, Chris Steele Perkins, F. C. Gundlach, Elliott Erwitt, Ulrich Mack, Josef Koudelka.

Ο κατάλογος της δημοπρασίας αποτελείται από 432 σελίδες, κατάλογος που θα εκδοθεί μετά την δημοπρασία σε 100 συλλεκτικά αντίτυπα.

Μπορείτε να δείτε όλα τα αντικείμενα και τις φωτογραφίες που θα δημοπρατηθούν εδώ.

Leica-century-auction-3

Leica-century-auction-1

Leica-century-auction-4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Westlicht
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!