Αυτοί είναι οι νικητές του Nikon Small World PhotoMicrography Competition 2018


Αυτοί είναι οι νικητές του Nikon Small World PhotoMicrography Competition 2018

Ο Nikon PhotoMicrography Competition 2018 παρουσιάζει τους μεγάλους νικητές για την φετινή χρονιά.

Βρισκόμαστε στον 44ο διαγωνισμό Nikon Small World Photomicrography Competition και νικητής είναι ο Yousef Al Habshi από τα Εμιράτα και το Πανεπιστήμιο New York University Abu Dhabi, με μία εικόνα από μέρος του ματιού του σκαθαριού Asian Red Palm weevil, το οποίο συναντάμε στις Φιλιππίνες.

Η τελική εικόνα είναι σύνθεση 128 φωτογραφιών που έγιναν με την βοήθεια μικροσκοπίου.

“Η κύρια πρόκληση ήταν να δείξουμε το μαύρο σώμα στο μαύρο φόντο χωρίς υπερέκθεση του δέρματος”, δήλωσε ο φωτογράφος.

Λόγω της ποικιλίας του χρωματισμού και των γραμμών που εμφανίζονται στα μάτια των εντόμων, αισθάνομαι σαν να φωτογραφίζω μια συλλογή κοσμημάτων “, δήλωσε ο Al Habshi. “Δεν εκτιμούν όλοι τα μικρά είδη, ιδιαίτερα τα έντομα. Μέσω της φωτομικρογραφίας μπορούμε να βρούμε έναν εντελώς νέο, όμορφο κόσμο που δεν έχουμε δει ποτέ πριν. Είναι σαν να ανακαλύπτεις τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του Ωκεανού.”

Ο Al Habshi εργάζεται με τον καθηγητή Claude Desplan για την κατανόηση του συγκεκριμένου εντόμου και τον έλεγχο του πληθυσμού του, ο οποίος καταστρέφει τις καλλιέργειες.

“Ο διαγωνισμός Nikon Small World είναι πλέον στο 44ο έτος του και κάθε χρόνο μένουμε έκπληκτοι από τις εικόνες που κερδίζουν”,δήλωσε ο Eric Flem, Communications Manager της Nikon Instruments. “Οι τεχνολογίες απεικόνισης και μικροσκοπίου συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται ώστε να επιτρέπουν στους καλλιτέχνες και τους επιστήμονες να καταγράφουν επιστημονικές στιγμές με αξιοσημείωτη σαφήνεια. Η πρώτη θέση φέτος αποδεικνύει αυτό το γεγονός”.

Η δεύτερη θέση πήγε στον Rogelio Moreno για την εικόνα του από σπόρους, με υπεριώδη φωτισμό. Και εδώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική focus stacking.

Στη τρίτη θέση έχουμε τον Saulius Gugis για την εικόνα ενός εντόμου μέσα στο σπίτι του από φυσαλλίδα, το οποίο το προστατεύει από τους θηρευτές του, τις αλλαγές της θερμοκρασίας και το κρατάει υγρό. Και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε η τεχνική focus stacking.

Στην 9η θέση βρέθηκε ο Έλληνας Dr Χάρης Αντωνόπουλος, από την Αθήνα.

Φέτος ο διαγωνισμός δέχτηκε 2.500 εικόνες από φωτογράφους από 89 χώρες.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες εικόνες που συμπληρώνουν την πρώτη εικοσάδα εδώ, τις εικόνες που πήραν έπαινο εδώ και όσες εικόνες ξεχώρισαν εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!