H BCN Ranking παρουσιάζει τα μερίδια στην αγορά των Full Frame καμερών και την μάχη των τριών μεγάλων!


H BCN Ranking παρουσιάζει τα μερίδια στην αγορά των Full Frame καμερών και την μάχη των τριών μεγάλων!

Με αφορμή την ανακοίνωση της νέας Sony a1 η BCN Ranking δημοσίευσε ένα διάγραμμα με τα μερίδια αγοράς των Full Frame καμερών για την Ιαπωνία.

Η BCN Ranking καταγράφει τις πωλήσεις από το περίπου 40% των καταστημάτων λιανικής στην Ιαπωνία και το διάγραμμα διαθέτει δεδομένα από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.

Φυσικά η μάχη είναι μεταξύ των Sony, Canon και Nikon καθώς Pentax, SIGMA και Panasonic είναι μακριά από τα νούμερα των τριών πρώτων.

Το διάγραμμα αναφέρεται σε Full Frame κάμερες, DSLR και mirrorless.

Βλέπουμε λοιπόν ότι τον Δεκέμβριο του 2017 η Canon είχε μερίδιο αγοράς κοντά στο 45%, η Nikon ήταν δεύτερη με μερίδιο άνω του 30% και η Sony τρίτη με ποσοστό κοντά στο 25%.

Τον Ιανουάριο του 2018, μόλις σε ένα μήνα βλέπουμε ότι η Nikon ξεπέρασε την Canon, με τις δύο εταιρείες να είναι κοντά στο 38% με 40% η κάθε μία και η Sony έπεσε περίπου στο 22% με 23%.

Τον Μάρτιο του 2018 η Sony κάνει ένα τεράστιο άλμα από το χαμηλό περίπου 20% του Φεβρουαρίου στο σχεδόν 35%, ξεπερνώντας την Nikon που έπεσε κάτω από 30%.

Και ενώ η Nikon με την Sony πάλεψαν για την δεύτερη θέση μέχρι και τον Μάιο του 2018, από εκεί και πέρα η Sony παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα, όχι όμως μόνο από την Nikon, καθώς τον Ιούλιο ανεβαίνει στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω την Canon και ξεπερνώντας το 40%.

Είναι η περίοδος που η Sony έχει ανακοινώσει την Sony a7 III (Φεβρουάριος του 2018) ενώ Canon και Nikon ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει τις δικές τους Full Frame mirrorlesss κάμερες και έχουν στην αγορά ως τις πιο νέες Full Frame DSLR τους, Canon EOS 6D II (Ιούνιος του 2017) και Nikon D850 (Ιούλιος του 2017).

Από εκεί και πέρα έχουμε μάχη Sony και Canon για την πρωτιά.

Οι πρώτες Full Frame mirrorless κάμερες ανακοινώθηκαν από τις Canon και Nikon (Canon EOS R και Nikon Z6 και Z7) τον Σεπτέμβριο και Αύγουστο του 2018 αντίστοιχα.

Τον Οκτώβριο με Δεκέμβριο του 2018 η Canon επιστρέφει στην πρώτη θέση της αγοράς των Full Frame καμερών, για να χάσει την πρώτη θέση ξανά από τη Sony τον Ιανουάριου του 2019.

Από εκεί και πέρα η Sony διατηρεί την πρώτη θέση μέχρι τον Μάρτιο του 2019, για να χάσει την πρωτιά από την Canon που θα την κρατήσει μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Η Sony επιστρέφει πρώτη τον Ιούλιο του 2019 και μένει εκεί μέχρι τον Μάρτιο του 2020, κατά τον οποίο πέφτει στην τρίτη θέση, κάτω από την πρώτη Canon και την δεύτερη Nikon.

Η Sony επανέρχεται στην πρώτη θέση με ξεκάθαρο προβάδισμα από τον Μάιο του 2020, όπου και μένει μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020, κατά τον οποίο έχει ποσοστό 42.6%, με την Canon να είναι στο 31% και την Nikon να μένει στο 21.3%. Και αυτό παρόλο που τον Ιούλιο του 2020 ανακοινώθηκαν οι νέες Canon EOS R5 και R6 και οι νέες Nikon Z 6II και Z 7II.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η μεγάλη μάχη μέσα στο 2021!

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Nikon Sony
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!