Φωτογραφίες των Beatles, ερασιτέχνη φωτογράφου, δημοπρατήθηκαν για 35.000€


Φωτογραφίες των Beatles, ερασιτέχνη φωτογράφου, δημοπρατήθηκαν για 35.000€

Ξεκινώντας να γράψω αυτό το άρθρο σκέφτηκα ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι (ειδικά νεαρής ηλικίας) που να μην γνωρίζουν τους Beatles.  Επίσης σκέφτηκα ότι υπάρχει η πιθανότητα να μου πει κανείς “ΑΜΑΝ πια με τους Beatles” (βλέπε εδώ και εδώ).  Όμως η αδυναμία μου στα Σκαθάρια είναι κάτι παραπάνω από προφανής  και δεν υπάρχει λόγος να την κρύψω.

Ας περάσουμε λοιπόν στο σημερινό άρθρο που αφορά την δημοπράτηση φωτογραφιών του διάσημου Βρετανικού συγκροτήματος.  Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον ερασιτέχνη φωτογράφο Marc Weinstein, το 1965, σε συναυλία στο Shea Stadium, της Νέας Υόρκης.

Ο Weinstein, χρησιμοποιώντας ένα πλαστό δημοσιογραφικό πάσο, κατάφερε να πλησιάσει στην σκηνή και να αποθανατίσει σε 61 φωτογραφίες τα διάσημα Σκαθάρια.  Όπως ανέφερε, σε άρθρο του BBC, για να μην τον καταλάβουν απλά απέφευγε την επαφή με άτομα που φαινόταν ότι είχαν εξουσία ενώ σε όλους τους υπόλοιπους έδειχνε απλά ότι η θέση του ήταν εκεί μπροστά (‘I just blended with everybody there. I just acted like I belonged. Anybody in authority, I would look the other way’).

Οι 61 φωτογραφίες των Beatles, τελικά αγοράστηκαν για περίπου 35.000€ (αναμένονταν να πιάσουν 18.000-24.000€).

Παράλληλα στα 33.000€ δημοπρατήθηκαν 65 αδημοσίευτες φωτογραφίες (έγχρωμα slide) του συγκροτήματος που είχε βγάλει ο φυσικός Dr Robert “Bob” Beck το 1964.

via dpreview

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

BBC Beatles
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!