“Η Ομορφιά της Σκουριάς” από τη Nikon και τον φωτογράφο Alberto Ghizzi Panizza


“Η Ομορφιά της Σκουριάς” από τη Nikon και τον φωτογράφο Alberto Ghizzi Panizza

Το project “Η ομορφιά της σκουριάς” του φωτογράφου Alberto Ghizzi Panizza αποδεικνύει ότι ακόμα και ένα θέμα όπως η σκουριά μπορεί να δώσει μοναδικές εικόνες.

Η ομορφιά της σκουριάς

Η Nikon δημοσιεύει μια σειρά φωτογραφιών macro οι οποίες αποκαλύπτουν την αξιοσημείωτη αντίθεση μεταξύ της φύσης και της σύγχρονης παρακμής
Αθήνα, Ελλάδα, 22 Ιουνίου 2017 – Μια νέα σειρά φωτογραφιών, την οποία δημοσίευσε η Nikon, αποκαλύπτει την όμορφη αντίθεση μεταξύ του πυκνόφυτου σουηδικού δάσους και των σκουριασμένων αυτοκινήτων στο «Bilkyrkogården Kyrkö Mosse» – ένα «νεκροταφείο» αυτοκινήτων κοντά στην περιοχή Ryd της σουηδικής πόλης Linköping.

Την εντυπωσιακή αντίθεση αποτύπωσε ο φωτογράφος macro, Alberto Ghizzi Panizza για να παρουσιάσει τις δυνατότητες των φακών Micro NIKKOR της Nikon. To Bilkyrkogården Kyrkö Mosse αποτέλεσε ένα μοναδικό σκηνικό για τη φωτογράφιση, καθώς πολλά από τα συντρίμμια που φιλοξενεί, τα οποία χρονολογούνται από τη δεκαετία του ‘40, εξαφανίζονται μέσα στο λασπώδες έδαφος του δάσους, καθώς υποτάσσονται αργά στη δύναμη της Μητέρας Φύσης.

Η σειρά φωτογραφιών περιλαμβάνει φωτογραφίες καθισμάτων αυτοκινήτων που έχουν καταστραφεί από φωτιά, ξεθωριασμένες ζάντες που βυθίζονται στη λάσπη και ταμπλό καλυμμένα από ένα παχύ στρώμα πράσινων βρύων.

Ο Alberto τράβηξε τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τις φωτογραφικές μηχανές Nikon D500, Nikon D810 και τους παρακάτω φακούς Micro NIKKOR:

  • AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G: Σχεδιασμένος για να συλλαμβάνει τις λεπτομέρειες, αυτός ο εξαιρετικά εύχρηστος, compact φακός παρέχει εντυπωσιακές κοντινές λήψεις καθώς και εξαιρετικές γενικές λήψεις και πορτρέτα. Το διάφραγμα σάς επιτρέπει να απομονώνετε τα θέματα των φωτογραφιών θαμπώνοντας ευχάριστα το φόντο και συμβάλλοντας στην ευκρίνεια των λήψεων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
  • AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR: Compact και ελαφρύς φακός macro φορμά DX με οπτικό σύστημα υψηλής ποιότητας. Ο λόγος αναπαραγωγής 1:1 αυτού του φακού διασφαλίζει κοντινές λήψεις εξαιρετικών μικρών λεπτομερειών και δομών σε πραγματικές διαστάσεις.
  • AF-S VR Micro NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED: Αυτός ο φακός έχει ενσωματωμένο το σύστημα απόσβεσης κραδασμών δεύτερης γενιάς (VR II) της Nikon, το οποίο επιτρέπει ευέλικτη λήψη φωτογραφιών με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Αποτελεί επίσης έναν τέλειο σύντροφο για λήψεις από απόσταση, εάν είναι απαραίτητο, π.χ. για τη φωτογράφιση άγριων ζώων.
  • AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Αυτός ο φακός είναι compact και ταυτόχρονα ευέλικτος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φωτογράφιση τοπίων αλλά και για φωτογράφιση macro. Ο πιο compact φακός Micro της Nikon για κοντινά πλάνα και φωτογράφιση γενικών θεμάτων. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο σύστημα διόρθωσης κοντινής απόστασης (Close-Range Correction – CRC), το οποίο προσφέρει υψηλές επιδόσεις για λήψεις από κοντινή απόσταση.

Σχολιάζοντας την εμπειρία του, ο Alberto Ghizzi Panizza δήλωσε: «Στη φωτογράφιση macro αναζητούμε πάντα ενδιαφέροντα χρώματα και υφές, επομένως, για εμένα, το Bilkyrkogården Kyrkö Mosse ήταν ένας παράδεισος. Οι φακοί Micro NIKKOR μου επέτρεψαν να αποτυπώσω, με εξαιρετική λεπτομέρεια, τη μάχη που δίνουν εδώ και 60 χρόνια τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα με τη Μητέρα Φύση, η οποία προσπαθεί να πάρει πίσω το δάσος της. Οι τέσσερις φακοί που χρησιμοποίησα για αυτή τη φωτογράφιση μου έδωσαν την εξαιρετικά σημαντική βοήθεια που χρειαζόμουν για να έρθω πιο κοντά στη δράση και να αποκαλύψω την «ομορφιά της σκουριάς» με έναν πρωτόγνωρο τρόπο.»

Οι φωτογράφοι που θα εμπνευστούν από τη σειρά φωτογραφιών «Η ομορφιά της σκουριάς» και που θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους στη φωτογράφιση macro μπορούν να επωφεληθούν από μια προωθητική ενέργεια επιστροφής χρημάτων με την αγορά φακών Micro NIKKOR εδώ.

Βίντεο

Παρακολουθήστε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους φακούς Micro NIKKOR της Nikon σε αυτή τη σειρά χρήσιμων βίντεο:

Εξοπλισμός

Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, ο Alberto Ghizzi Panizza χρησιμοποίησε τον παρακάτω εξοπλισμό:

Water Droplets Diptych

Car Backseat Triptych

85mm Blanket of Frost

85mm Burnt Car Backseat

60mm Rusting Minivan

60mm Decaying Cars

40mm Old Newspaper

40mm Lichen on Car Bonnet

40mm Car Backseat 2

40mm Car Backseat

105mm Faded Car Bumper

40mm Car Backseat

105mm Faded Car Bumper

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Nikkor Lenses Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!