Παζάρι βιβλίων από το Μουσείο Μπενάκη


Παζάρι βιβλίων από το Μουσείο Μπενάκη

Στο παζάρι βιβλίων συμμετέχουν περισσότεροι από 30 τίτλοι σχετικοί με τη φωτογραφία. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

2o BAZAAR ΒΙΒΛΙΩΝ στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά την επιτυχία του περυσινού πρώτου bazaar βιβλίων, χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση των φίλων του βιβλίου, το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει το δεύτερο bazaar στο Κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 27 μέχρι και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00).

Στο bazaar θα διατεθούν 244 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50 και 70% επί της τιμής πωλήσεώς τους.

Δείτε όλο τον κατάλογο των εκδόσεων που είναι προς πώληση.

Οι θεματικές των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Αρχιτεκτονική, μέχρι τη Φωτογραφία και την Ευρωπαϊκή τέχνη.

Ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν ενδεικτικά είναι:
Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες – Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου – Κυριάκος Κρόκος – Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες – Ελλάδα – Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση – Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις – Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου – Φωτογραφικόν Πρακτορείον «Δ. Α. Χαρισιάδης»Κώστας Μπαλάφας. Η χώρα μου, κ.ά.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου, από τις 12.00 έως τις 15.00, στο πλαίσιο του bazaar, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη προτείνει στα παιδιά μία πρωτότυπη δράση με τίτλο «Από τα Βιβλία μου», εμπνευσμένη από τον γοητευτικό κόσμο των βιβλιοθηκών.

Με αφορμή τα Ex Libris διάσημων ανθρώπων που συνδέθηκαν με το Μουσείο Μπενάκη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνθέσουν το δικό τους χαρακτηριστικό μικρό θέμα, και να το τυπώσουν με μία τεχνική της χαρακτικής. Αργότερα, θα μπορούν με αυτό να σφραγίζουν και να ξεχωρίζουν τα βιβλία της βιβλιοθήκης τους.
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 5 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Benaki Museum Photo Books
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!