Το BepiColombo probe απαθανατίζει τον Ερμή!
H διαστημική αποστολή BepiColombo απαθανάτισε τον πλανήτη Ερμή την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2024.
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, υπάρχει μία αποστολή με προορισμό τον πλανήτη Ερμή η οποία εξελίσσεται αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για την αποστολή BepiColombo η οποία είναι μια σύμπραξη μεταξύ Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) η οποία εκτοξεύτηκε το 2018. Μετά από αρκετές προσεγγίσεις της Γης, της Αφροδίτης και του Ερμή, μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα καταφέρει τελικά να μπει σε οριστική τροχιά γύρω από τον μικρό πλανήτη (Ερμή). Ωστόσο, έχει ήδη κάνει ορισμένες δοκιμαστικές προσεγγίσεις και την Κυριακή που μας πέρασε (1 Δεκεμβρίου) πραγματοποίησε την πέμπτη από τις έξι προγραμματισμένες πτήσεις κοντά στον πλανήτη Ερμή.
Η πέμπτη αυτή πτήση του είναι η πρώτη κατά την οποία ο ανιχνευτής (BepiColombo Mercury probe) χρησιμοποίησε το όργανο Mercury Radiometer and Thermal Infrared Spectrometer (MERTIS), το οποίο μετρά τη θερμοκρασία και τη σύνθεση της επιφάνειας του πλανήτη και αποκαλύπτει τι είδους ορυκτά βρίσκονται στην επιφάνεια. Δείτε το όργανο αυτό στις παρακάτω εικόνες:
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) αναφέρει ότι η σύνθεση της επιφάνειας αποτελεί ένα από τα βασικά μυστήρια του Ερμή και πώς η αποστολή BepiColombo έχει σχεδιαστεί για να αναλύσει ακριβώς αυτό το ζήτημα. Το αρχικό σχέδιο της αποστολής προέβλεπε ότι το διαστημόπλοιο θα έμπαινε σε οριστική τροχιά στον Ερμή τον Δεκέμβριο του 2025, αλλά αντιμετώπισε κάποιες μηχανικές δυσλειτουργίες που δημιούργησαν προβλήματα. Σύμφωνα με το νέο πλάνο, ο διαστημικός ανιχνευτής πρόκειται τώρα να μπει σε τελική (οριστική) τροχιά γύρω από τον Ερμή τον Νοέμβριο του 2026.
Κατά τη διάρκεια της, η αποστολή θα χωριστεί σε δύο τμήματα: στον ευρωπαϊκό δορυφόρο που θα μελετήσει το εσωτερικό του πλανήτη και στον ιαπωνικό δορυφόρο που θα μελετήσει το μαγνητικό του πεδίο. Κύριοι στόχοι της αποστολής είναι η λεπτομερής μελέτη της δομής, της ατμόσφαιρας και του μαγνητικού πεδίου του Ερμή, αλλά και η μελέτη της εξελικτικής πορείας ενός πλανήτη που βρίσκεται τόσο κοντά στον Ήλιο. Η επόμενη δοκιμαστική προσέγγιση κοντά στον Ερμή είναι προγραμματισμένη για τις 8 Ιανουαρίου 2025.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!
Πριν φύγετε δείτε
- OM System: Έρχεται η νέα OM3 MTF κάμερα!
- Ραγδαίες εξελίξεις με το κλείσιμο του TikTok!
- Εξαιρετικά σπάνιος Nikon φακός εμφανίστηκε στο eBay με τιμή 250.00 δολάρια!
- James Webb: Απαθανάτισε ένα εργοστάσιο παραγωγής δομικού υλικού άστρων και πλανητών!
- Insta360 Flow 2 Pro: Ήρθε το ανανεωμένο smartphone gimbal με AI-tracking!
- Cosina: Ανακοινώθηκε ο νέος φακός Voigtlander NOKTON 28mm f/1.5 για Nikon Z!