Μεγάλες αλλαγές από την Adobe για το Photoshop και το Creative Cloud


Μεγάλες αλλαγές από την Adobe για το Photoshop και το Creative Cloud

Σε αρκετές νέες αλλαγές προχωράει σήμερα η Adobe ειδικά όσον αφορά την νέα υπηρεσία της, Creative Cloud, που είχαμε παρουσιάσει πριν μερικές ημέρες εδώ.

Συγκεκριμένα η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέλη της υπηρεσίας Creative Cloud, θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε αρκετά νέα χαρακτηριστικά του Photoshop, καθώς και ότι είναι έτοιμη η έκδοση του Creative Cloud  για ομάδες ατόμων, τα μέλη των οποίων θα μπορούν να επικοινωνούν με τους συναδέλφους τους και να μοιράζονται αρχεία και εικόνες.

Τα νέα χαρακτηριστικά του Photoshop CS6 που θα είναι άμεσα διαθέσιμα στα μέλη του Crerative Cloud είναι:
– υποστήριξη για οθόνες HiDPI (Retina) για Apple MacBook Pro (ταυτόχρονα θα υπάρξει αντίστοιχο update και για το Adobe Illustrator). Αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο και για όσους έχουν αγοράσει το Photoshop CS6.
– Υποστήριξη Smart Object για την Blur Gallery και Liquify.
– Δυνατότητα άμεσης εξαγωγής κώδικα CSS για κείμενο και αντικείμενα, και εισαγωγή colour swatches για εύκολο σχεδιασμό ιστοσελίδων.
– Νέο workflow για μείωση του χρόνου εργασίας, περιλαμβανομένων και βελτιώσεων στο Crop tool.
– 3D βελτιώσεις μεταξύ των οποίων βελτίωση της ζωντανής προεπισκόπησης (OpenGL) των εφέ στις σκιές και επιπλέον έλεγχος στην φωτεινότητα χρησιμοποιώντας επιλογέα χρωμάτων 32-bit για την δημιουργία glow effects.
– Conditional Actions που επιλέγουν αμέσως την κατάλληλη Action βάση των κανόνων που θέτει ο χρήστης για μεγαλύτερη ταχύτητα στην επεξεργασία.

Με την έκδοση του Creative Cloud για ομάδες, τα άτομα μίας ομάδας έχουν άμεση πρόσβαση στα ίδια εργαλεία και αποθηκευτικό χώρο στο Cloud 100 GB ανά χρήστη (όπως είχαμε δει για μεμονωμένους χρήστες ο χώρος αυτός είναι 20 GB) .

Επιπλέον έχουμε αναβάθμιση του Adobe Muse, εφαρμογής για κατασκευή ιστοσελίδων χωρίς την χρήση κώδικα, με την προσθήκη δυνατότητας προσαρμογής της ιστοσελίδας που κατασκευάζεται ανάλογα με την συσκευή και οθόνη θέασης.  Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορούν να προσαρμόσουν την ιστοσελίδα έτσι ώστε να είναι πιο άνετη η πρόσβαση από φορητές συσκευές, δηλαδή smartphones και tablets.

Προστέθηκαν επίσης στην υπηρεσία Creative Cloud, η εφαρμογή Creative Cloud Connection, μέσω της οποίας μπορούν οι χρήστες να συγχρονίσουν τα αρχεία που βρίσκονται στο Cloud με αντίστοιχο φάκελο, ο οποίος βρίσκεται τοπικά στον Η/Υ τους.

Ακόμα αναμένεται σύντομα να είναι διαθέσιμη για τα μέλη του Creative Cloud η υπηρεσία Creative Cloud Training, με δεκάδες εκπαιδευτικά video και παρουσιάσεις από τους συνεργάτες της Adobe, Kelby Training, video2brain και Attain, με σκοπό να μπορούν να βοηθηθούν οι χρήστες στην χρήση των προγραμμάτων της.

Τέλος θα παρουσιαστεί η σουίτα Digital Publishing Suite (DPS), Single Edition, με την οποία είναι δυνατή η κατασκευή ψηφιακών εκδόσεων για iPad χωρίς την ανάγκη γραφής κώδικα.

Όπως φαίνεται η Adobe πρόκειται να υποστηρίξει δυνατά την αλλαγή φιλοσοφίας της προς το λεγόμενο Cloud Computing.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!