Επιστρέφει ο θρυλικός Biotar 58 με διάφραγμα 17 λεπίδων


Επιστρέφει ο θρυλικός Biotar 58 με διάφραγμα 17 λεπίδων

Μέσω της πλατφόρμας Indiegogo θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε στην αγορά τον ιστορικό Biotar 58.

Η Oprema συγκέντρωσε τους χρηματικούς πόρους που χρειαζόταν για να επανακυκλοφορήσει τον φακό με το διάφραγμα των 17 λεπίδων.

Ο φακός είχε αρχικά παραχθεί στη Jena της Γερμανίας το 1927 από τον Willi Merté, για χρήση σε κινηματογραφικές λήψεις και βγήκε στην αγορά το 1937. Λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παράχθηκε σε μικρή ποσότητα, ενώ οι επόμενες εκδόσεις είχαν διάφραγμα με λιγότερες λεπίδες. Η πρώτη έκδοση κόστιζε το 1938 περίπου 239 δολάρια, δηλαδή κοντά στα 4.100 δολάρια σε σημερινές τιμές.

Η νέα έκδοση προσφέρει μέγιστο διάφραγμα f/2 (f22 το μικρότερο), έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης στα 50 εκατοστά και δέχεται φίλτρα των 58mm. Ζυγίζει 410 γραμμάρια και έχει διάμετρο 58mm και μήκος 5.6 εκατοστά. Αποτελείται δε από 6 οπτικά στοιχεία σε 4 groups.

Θα είναι διαθέσιμος για Canon, Nikon, Sony, Fuji και Leica και μπορείτε να τον προ-παραγγείλετε στην τιμή των 949 δολαρίων (η τιμή του στην αγορά θα είναι στα 2.000 δολάρια) από εδώ.

Η ίδια εταιρεία έχει διαθέσει και τον Biotar 75mm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Biotar Biotar 58 Lenses
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!