Πουλί κλέβει κάμερα-αυγό και καταγράφει μοναδικά πλάνα αποικίας πιγκουίνων


Πουλί κλέβει κάμερα-αυγό και καταγράφει μοναδικά πλάνα αποικίας πιγκουίνων

Κάτι τρέχει στην φύση καθώς όλο και περισσότερα ζώα κλέβουν ή προσπαθούν να κλέψουν κάμερες.

Στα γρήγορα θα σας θυμίσουμε την επιτυχημένη κλοπή μηχανής από αετό και την αποτυχημένη προσπάθεια ενός καβουριού.

Τελευταία “κλοπή” είχαμε στα γυρίσματα της σειράς ντοκιμαντέρ του BBC , “Penguins — Spy in the Huddle”, την οποία είχαμε αναφέρει παλαιότερα με αφορμή τις κατασκοπευτικές κάμερες που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή της ζωής των πιγκουίνων.

Ανάμεσα σε αυτές κατασκοπευτικές κάμερες που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα είναι και η κάμερα-αυγό. Το αρπακτικό πουλί του είδους caracara, που θα δείτε στο παρακάτω video, ξεγελάστηκε τόσο πολύ από την ομοιότητα της κάμερα-αυγού με ένα πραγματικό αυγό πιγκουίνου, με αποτέλεσμα να την κλέψει και να πετάξει μακριά καταφέρνοντας να καταγράψει μοναδικά πλάνα της αποικίας των πιγκουίνων. Και όπως θα δείτε δεν ήταν το μόνο αρπακτικό πτηνό στην περιοχή που ξεγελάστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Documentary Wildlife Videography

Πηγή:

BBC
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!