Ξεπερνώντας τα “Σύνορα ” που μας περιβάλλουν


Ξεπερνώντας τα “Σύνορα ” που μας περιβάλλουν

Το θέμα της έκθεσης είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ: “Σύνορα”. Θα δούμε πώς προσεγγίζει ο κάθε φωτογράφος την έννοια των συνόρων με τρόπους άλλοτε γνώριμους κι άλλοτε πέρα από ό,τι είχαμε μέχρι τώρα σκεφτεί.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

«ΣΥΝΟΡΑ» – Έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας «Φ»

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Σύνορα» των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας «Φ» θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, από τις 19 Ιουνίου ως τις 10 Σεπτεμβρίου 2014. Με την έκθεση αυτή, που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι, κλείνει η φετινή σεζόν των διοργανώσεων του Πολυχώρου Εικόνας Κούνιο, ολοκληρώνοντας το πλούσιο εκθεσιακό της πρόγραμμα. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, επιχειρούμε να θεσμοθετήσουμε μια μεγάλη έκθεση / παραγωγή με πολλές συμμετοχές, που να γίνεται κάθε χρόνο μετά το τέλος των σεμιναρίων. Η φετινή έκθεση περιλαμβάνει 180 φωτογραφίες, από 46 μέλη της ομάδας, που παρουσιάζουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καθένας τα σύνορα, μέσα από ένα portfolio 3 – 4 φωτογραφιών.

Ζητούμενο ήταν να προσδιοριστούν τα σύνορα, όχι μόνο με την κυριολεξία, αλλά και με την έννοια του διαχωρισμού πραγμάτων, περιοχών, ανθρώπων κ.τ.λ., καθώς και να εξερευνηθεί κάθε προσωπική ματιά, άποψη ή προβληματισμός για την έννοιά τους.

Η Φωτογραφική Ομάδα «Φ» αποτελεί μια νέα ομάδα φωτογραφίας, που προέκυψε κατά την διάρκεια των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο από τον Τάσο Σχίζα από τον Οκτώβριο του 2011 ως σήμερα. Αριθμεί αρκετά μέλη που παρακολουθούν τα διάφορα σεμινάρια, ενώ παράλληλα λειτουργεί λέσχη φωτογραφίας με μηνιαίες συναντήσεις των μελών της.

Συμμετέχουν τα παρακάτω μέλη:
Θανάσης Αθανασιάδης, Παύλος Αλεξανδρίδης, Αργύρης Αλτίνογλου, Δέσποινα Αποστολίδου, Γιάννης Ατματζίδης, Ελένη Βαχαρίδου, Μάρθα Βασιλειάδου, Ντίνος Βεργίδης, Λία Βουλγαρίδου, Ηλίας Γαλάνης, Αλεξάνδρα Δεσποινούδη, Ελένη Δομζαρίδου, Κώστας Ευγενίδης, Γιάννης Θεοδωρίδης, Ρένα Θωμαΐδου, Χριστίνα Καζαντζίδου, Σπύρος Καρβούνης, Κατερίνα Κλωναρίδου, Μανός Κοντοπίδης, Αρετή Κοτέλη, Δημήτρης Κουκουρούζης, Δήμητρα Κόμναρη, Γιώργος Κοντογιώργης, Αλεξία Λεχωνίδου, Μαρία Μηντσίδου, Βασίλης Μπαραχάνος, Γιώργος Μπαρμπατσούλης, Σοφία Μωυσιάδου, Μαριάνα Νάση, Τζένη Ντόκου, Ιωάννα Ξενίδου, Σμαρώ Παπαδοπούλου, Ελένη Πεσιρίδου, Χρύσα Προύσαλη, Μαρία Σαμολαδά, Ελευθερία Σελίνη, Κατερίνα Στριάκα, Νίκος Τολίδης, Δημήτρης Τούσης, Αρίστη Τσολακοπούλου, Παναγιώτης Τσορμπατζόγλου, Ηλέκτρα Τσόχα, Κική Χατζοπούλου, Τάσος Χίος, Γιάννης Χρυσοστόμου, Κορίνα Ψάλτου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ.
Διάρκεια: 19 Ιουνίου – 10 Σεπτεμβρίου 2014.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτ. Τετ. 9:00-18:00, Τρ. Πεμ. Παρ. 9:00-21:00, Σαβ. 9:00-16:00, Κυρ. κλειστά

Πολυχώρος Εικόνας Κούνιο: Κομνηνών 24 (Λουλουδάδικα) τηλ. 2310 271003 http://kounio.gr
Φωτογραφικό Είδωλο – Σεμινάρια φωτογραφίας: 2310 638447

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που θα συναντήσουμε στην έκθεση:

Γιάννης Ατματζίδης

synora 1

Μάρθα Βασιλειάδου

synora 2

Ελένη Βαχαρίδου

synora 3

Ελένη Δομζαρίδου

synora 4

Χριστίνα Καζαντζίδου

synora 5

Σπύρος Καρβούνης

synora 6

Κατερίνα Κλωναρίδου

synora 7

Σοφία Μωυσιάδου

synora 8

Μαριάνα Νάση

synora 9

Ελένη Πεσιρίδου

synora 10

Μαρία Σαμολαδά

synora 11

Κατερίνα Στριάκα

synora 12

Δημήτρης Τούσης

synora 13

Κική Χατζοπούλου

synora 14

Τάσος Χίος

synora 15

Γιάννης Χρυσοστόμου

synora 16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!