Γιατί έγινε τόσος ντόρος με το Breaking Bad;


Γιατί έγινε τόσος ντόρος με το Breaking Bad;

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και έχει ελεύθερη είσοδο. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Breaking Bad: Γιατί είναι μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές!

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν διάλεξη του Andrew Horton. Ο Καθηγητής Κινηματογράφου και Media του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο ένα καλό σενάριο και οι συντελεστές μιας τηλεοπτικής σειράς μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία της, όπως το διάσημο Breaking Bad του Vince Gilligan.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), στα Αγγλικά.

Στο Breaking Bad, ο Walter White, καθηγητής χημείας σε γυμνάσιο του Νέου Μεξικού, μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο. Προκειμένου να προστατέψει το οικονομικό μέλλον της οικογένειάς του, αρχίζει να παρασκευάζει και να πουλά μεθαμφεταμίνη και στρέφεται στο έγκλημα.

Πώς μια δραματική, κοινωνικών προεκτάσεων, μυθοπλασία έγινε μια από τις δημοφιλέστερες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης; Πώς ο δημιουργός της σειράς, Vince Gilligan, μεταμορφώνει τον πρωταγωνιστή του από κεντρικό ήρωα σε ανταγωνιστή; Ο Andrew Horton θα αναφερθεί στην δύναμη του σεναρίου, στις καλές ερμηνείες, στις ξεχωριστές τοποθεσίες γυρισμάτων και στις θεματικές που ρισκάροντας, ξεφεύγουν με μεγάλη επιτυχία από το καλούπι των παραδοσιακών τηλεοπτικών σειρών.

O Andrew Horton είναι καθηγητής στην έδρα Jeanne H Smith του Τμήματος Κινηματογράφου και Media του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα. Είναι βραβευμένος σεναριογράφος και συγγραφέας τριάντα βιβλίων για τον κινηματογράφο, το σενάριο και τις πολιτισμικές σπουδές. Οι ταινίες του περιλαμβάνουν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπραντ Πιτ, The Dark Side of the Sun και το πολυβραβευμένο Something In Between (l983, Γιουγκοσλαβία, σε σκηνοθεσία Σ. Καράνοβιτς). Διδάσκει σεμινάρια συγγραφής σεναρίου σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Τσεχία, η Ελλάδα, η Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία και οι Η.Π.Α.

Ημερομηνία: Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 19:00
Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), www.hau.gr/culture
Eίσοδος ελεύθερη

Ο ομιλητής Andrew Horton:

Breaking Bad Andrew Horton

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo lectures
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

1 σχόλιο

  • #
    1

    Κρίμα να είμαστε εκτός Αθήνας..

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!