Σε μπελάδες η Burger King, κατηγορείται για παραπλανητικές διαφημιστικές φωτογραφίες!


Σε μπελάδες η Burger King, κατηγορείται για παραπλανητικές διαφημιστικές φωτογραφίες!

Ένα φαινομενικά (και μόνο) αφράτο και ζουμερό burger δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει προβλήματα.

Έτσι συνέβη και με την Burger King, καθώς κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε παραπλανητικές εικόνες για το “beefed-up” burger της, απογοητεύοντας το κοινό της.

Είναι γνωστό πως μια φωτογραφία πολλές φορές απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον τομέα εστίασης. Τα έντονα χρώματα, οι υφές και το λεπτομερές στήσιμο είναι αρκετά για να μας ξεγελάσουν. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με την Burger King, όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει εικόνες που φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ομάδα δικηγόρων από τη Φλόριντα, μήνυσαν την εταιρεία με μια ομαδική αγωγή. Η μήνυση αφορά τις φωτογραφίες των προϊόντων, οι οποίες μάλιστα χαρακτηρίστηκαν ως παραπλανητικές σε σχέση με το μέγεθος των burger.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η Burger King χρησιμοποιεί ανακριβείς φωτογραφίες για να διαφημίσει και να απεικονίσει όλες τις εκδοχές του Whopper—συμπεριλαμβανομένων των Impossible Whopper χωρίς κρέας και του νέου Whopper Melts— τα Croissan’wich και τα βασικά χάμπουργκερ και cheeseburger, σύμφωνα με το South Florida Sun-Sentinel.

Η Burger King άρχισε να παραποιεί το μέγεθος των προϊόντων της το 2017. Τα μπιφτέκια που διαφημίστηκαν μετά τον Σεπτέμβριο του 2017 είχαν αυξηθεί σε μέγεθος (περίπου κατά 35%) και η ποσότητα κρέατος που απεικονιζόταν στα σάντουιτς είχε διπλασιαστεί.

Η Advertising Standards Authority (ASA) του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2010 έκρινε ότι η τηλεοπτική διαφήμιση Tendercrisp Chicken Sandwich της Burger King ήταν παραπλανητική, ύστερα από αρκετές καταγγελίες σχετικά με το μέγεθος του προϊόντος, που φαινόταν πολύ μεγαλύτερο στην οθόνη από ότι στην πραγματικότητα. Τελικά, αυτή η διαφήμιση απαγορεύτηκε.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε, ότι μπορεί τα βίντεο που βλέπουμε στα social media με tips, για παραγωγή εντυπωσιακότερων φωτογραφιών φαγητού να μοιάζουν δελεαστικά, ο γενικός κανονισμός των ΗΠΑ όμως διαφωνεί. Αντίθετα, υποστηρίζει πως εάν πουλάτε ένα προϊόν διατροφής, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αληθινό φαγητό. Παρότι μπορείτε να το αναδείξετε με όποιον τρόπο θέλετε, αυτός δεν πρέπει να μην είναι παραπλανητικός.

Η αψεγάδιαστη εικόνα ενός προϊόντος με τέλειο σχήμα, χρώμα και υφή, είναι γεγονός πως κυριαρχεί στην εποχή μας. Αυτή, καλώς ή κακώς, είναι η δύναμη της εικόνας και του editing στον τομέα του food photography. Ωστόσο, είναι απορίας άξιο εάν αυτό όντως είναι αποτελεσματικό για την εκάστοτε επιχείρηση αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, που μαθαίνει να αναζητά το πλασματικό σε κάθε πτυχή της ζωής του, μέχρι και στο φαγητό.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

food photography

Πηγή:

DIYPhotography
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!