Camera Trap: Δείτε μια αναπάντεχη συνάντηση μεταξύ Φασκωλόμυ και έχιδνας!


Camera Trap: Δείτε μια αναπάντεχη συνάντηση μεταξύ Φασκωλόμυ και έχιδνας!

Κάμερα σε φυσικό καταφύγιο της Αυστραλίας απαθανάτισε ένα απειλούμενο είδος Φασκωλόμυ να συναντάει μια έχιδνα.

Ο Φασκωλόμυς (Wombat) με τα χαρακτηριστικά κοντά πόδια, είναι μαρσιποφόρο φυτοφάγο ζώο που ζει στην Αυστραλία. Έχει μήκος περίπου 1 μέτρο και μικρή κοντόχοντρη ουρά και ζει σε δασώδεις, ορεινές και θαμνώδεις περιοχές της νοτιοανατολικής Αυστραλίας. Μια κάμερα στημένη σε ένα φυσικό καταφύγιο της Αυστραλίας απαθανάτισε ένα απειλούμενο είδος Φασκωλόμυ να έχει μια αναπάντεχη, ενοχλητική θα λέγαμε συνάντηση με μια έχιδνα, η οποία μάλλον δεν πήγε και τόσο καλά όπως είδατε στο παραπάνω βίντεο. Η έχιδνα δείχνει φιλική και προσπαθεί να προσεγγίσει το Φασκωλόμυ ο οποίος όμως αγχώνεται και προσπαθεί να την αποφύγει πάση θυσία.

Οι έχιδνες (γνωστές και ως Ταχυγλωσσίδες) είναι μικρά θηλαστικά που είναι καλυμμένα με τραχύ τρίχωμα και αγκάθια. Εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με τους μυρμηγκοφάγους της Νότιας Αμερικής καθώς και άλλα αγκαθοφόρα θηλαστικά όπως οι σκαντζόχοιροι. Η σπάνια αυτή καταγραφή και συνάντηση μεταξύ των 2 ζώων χαροποίησε τους οικολόγους στην Αυστραλία, οι οποίοι τις τελευταίες 2 δεκαετίες προσπαθούν να αναβιώσουν το απειλούμενο βόρειο είδος Φασκωλόμυ. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1990, μόλις 35 ζώα από αυτό το είδος είχαν απομείνει και όλα ζούσαν σε ένα μικρό καταφύγιο στο Queensland. Ευτυχώς, λόγω των μεγάλων προσπαθειών διατήρησης του είδους, αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί από 35 σε περίπου 400.

Ο Andy Howe ο οποίος ανακάλυψε αυτή την αναπάντεχη συνάντηση στην κάμερα που είχε στήσει στο καταφύγιο είπε το εξής:

Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις ένα ζώο από το απειλούμενο βόρειο είδος Φασκωλόμυ να τα πάει τόσο καλά.

Οι Camera Trap (οι παγίδες μέσω κάμερας) γνωστές και ως κάμερες μονοπατιών, παίζουν τεράστιο ρόλο στις προσπάθειες διατήρησης απειλούμενων ειδών παγκοσμίως. Επιτρέπουν στους ερευνητές της άγριας φύσης και στους οικολόγους να μελετήσουν και να καταγράψουν τα απειλούμενα είδη στους φυσικούς τους βιότοπους από μακριά, κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά τους και την εξέλιξή τους.

Την περασμένη εβδομάδα για παράδειγμα, η φωτογράφος Johanna Turner απαθανάτισε εντυπωσιακό απειλούμενο πούμα στους λόφους Verdugo (ΗΠΑ) με την τεχνική της “παγίδας” (camera trap). Πρόκειται στην ουσία για μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή συνδεδεμένη με έναν αισθητήρα υπερύθρων ο οποίος ανιχνεύει αντικείμενα που κινούνται όπως τα ζώα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για αυτό. Η ικανότητα των επιστημόνων να μελετήσουν περαιτέρω αυτά τα απειλούμενα είδη μέσω της νέας τεχνολογίας που μπορεί να μεταδώσει δεδομένα χωρίς να χρειάζεται WiFi (ή κάλυψη κινητής τηλεφωνίας) σε απομακρυσμένες περιοχές είναι ζωτικής σημασίας για τις συνεχείς προσπάθειες διατήρησης απειλούμενων ειδών.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Videography
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!