Η μεγαλύτερη μελέτη άγριας ζωής του Αμαζονίου βασίζεται σε χιλιάδες φωτογραφίες!


Η μεγαλύτερη μελέτη άγριας ζωής του Αμαζονίου βασίζεται σε χιλιάδες φωτογραφίες!

Μια νέα μελέτη άγριας ζωής του Αμαζονίου, αποτελούμενη από τουλάχιστον 120.000 φωτογραφίες, αναδεικνύει τη μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής στην περιοχή!

Μολονότι το δάσος του Αμαζονίου έχει την υψηλότερη βιοποικιλότητα από κάθε άλλο σημείο του πλανήτη Γη, οι πληροφορίες σχετικά με την πανίδα της περιοχής, εξακολουθούν να είναι ελλιπείς και σε πολλές των περιπτώσεων ατεκμηρίωτες.

Οι συγγραφείς της μελέτης έθεσαν ως στόχο να αλλάξουν αυτό και έτσι οργάνωσαν τα αρχεία που είχαν στη διάθεσή τους από κάμερες “παγίδες” σε διάφορες περιοχές του Αμαζονίου, ώστε να συγκεντρώσουν ένα σύνολο δεδομένων αναφορικά με τα είδη θηλαστικών, πτηνών και ερπετών που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί γενικότερα στην περιοχή.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώνονται σε τόσο μεγάλη κλίμακα φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από διάφορες περιοχές του Αμαζονίου.

Ειδικότερα, το πλήρες σύνολο δεδομένων περιλαμβάνει 154.123 καταγραφές 317 ειδών (185 πτηνών, 119 θηλαστικών και 13 ερπετών) που συγκεντρώθηκαν από έρευνες στο τμήμα του Αμαζονίου οκτώ χωρών (Βραζιλία, Βολιβία, Κολομβία, Ισημερινός, Γαλλική Γουιάνα, Περού, Σουρινάμ και Βενεζουέλα).

Από αυτές τις 120.000 φωτογραφίες, το Wildlife Conservation Society (WCS) παρείχε περισσότερες από 57.000, οι οποίες δείχνουν 289 είδη και τραβήχτηκαν από το 2001 έως το 2020, από 143 σε διάφορες τοποθεσίες.

Σκοπός της μελέτης είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με εικόνες της άγριας ζωής του Αμαζονίου, ενώ παράλληλα καταγράφεται η καταστροφή των βιοτόπων, ο κατακερματισμός τους και η κλιματική αλλαγή.

εξηγεί η WCS.

Να επισημάνουμε πως η περιοχή του Αμαζονίου καλύπτει σχεδόν 3,2 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια (8,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα) στη Βραζιλία, τη Βολιβία, την Κολομβία, τον Ισημερινό, τη Γαλλική Γουιάνα, το Περού, το Σουρινάμ και τη Βενεζουέλα.

Έτσι λοιπόν, φάνηκε πως οι κάμερες αυτές έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμες για την έρευνα της άγριας ζωής, λόγω του μη επεμβατικού τρόπου με τον οποίο μπορούν να καταγράφουν τα ζώα, ενώ αυτά βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Πολλά από τα σπανιότερα είδη, είναι απίστευτα δύσκολο να μελετηθούν καθώς είναι ντροπαλά και νυκτόβια, ωστόσο οι πολλαπλές κάμερες παγίδες που τοποθετούνται στο δάσος για 1-2 μήνες ή και περισσότερο, μπορούν να κάνουν την παρατήρηση ευκολότερη υπόθεση.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography

Πηγή:

PetaPixel
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!