CameraMator, συνδέστε ασύρματα την DSLR σας με το iPad/iPhone


CameraMator, συνδέστε ασύρματα την DSLR σας με το iPad/iPhone

Είναι αλήθεια ότι η ασύρματη σύνδεση μέσω WiFi της DSLR σας σε συσκευές tablet και smartphone είναι το μέλλον. Όμως η τεχνολογία WiFi μόλις άρχισε να μπαίνει στον χώρο των DSLR, με τις D4, D600, D5200 και D3200 της Nikon και τις EOS 1D-x και EOS 6D της Canon να κάνουν την αρχή.

Τι γίνεται όμως με τα παλαιότερα μοντέλα που δεν ενσωματώνουν υποστήριξη για WiFi σύνδεση;  Την λύση έρχεται να δώσει το CameraMator.

Η νέα συσκευή τοποθετείται στο hotshoe της DSLR σας, συνδέεται στην USB θύρα της και δημιουργεί ένα ασύρματο δίκτυο στο οποίο μπορείτε να συνδεθείτε μέσω iPad/iPhone.  Οι λειτουργίες που σας προσφέρει πολλές.  Με την αντίστοιχη εφαρμογή, που θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε στο iPad/iPhone σας, μπορείτε να έχετε τον έλεγχο της μηχανής, να τραβήξετε μία φωτογραφία και να την δείτε αμέσως στην οθόνη του iPad/iPhone, να χρησιμοποιήσετε το ιντερβαλόμετρο που σας παρέχεται για να κάνετε time-lapse λήψεις και να πραγματοποιήσετε λήψεις με bracketing για HDR εικόνες.

Το CameraMator είναι συμβατό (για την ώρα) με τις εξής μηχανές της Canon και Nikon:

Canon 5D Mark II, Canon 7D, Canon 40D, Canon 50D, Canon 60D, Canon 550D, Canon 600D
Nikon D2X, Nikon D3, Nikon D3s, Nikon D90, Nikon D200, Nikon D300, Nikon D300s, Nikon D700, Nikon D7000, Nikon D800/D800E

Η έξυπνη αυτή συσκευή προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο της αναζήτησης χρηματοδότησης από την ιστοσελίδα Kickstarter και έχει ξεπεράσει τον αρχικό στόχο των 80.000$, που σημαίνει ότι ίσως το δούμε στην αγορά μέσα στο 2013.

Ακολουθεί video-παρουσίαση του CameraMator

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!