Εξωφρενικά ποσά ξοδεύτηκαν για φωτογραφικές μηχανές στην 25η δημοπρασία του Westlicht


Εξωφρενικά ποσά ξοδεύτηκαν για φωτογραφικές μηχανές στην 25η δημοπρασία του Westlicht

Μην νομίζετε όμως ότι οι άλλες μηχανές που δημοπρατήθηκαν πωλήθηκαν σε “φυσιολογικές” τιμές.

– Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τέσσερις Leica M6 από το Leitz Μουσείο. Πρόκειται για τα πρωτότυπα και σχεδιαστικά μοντέλα που δείχνουν πως κατέληξε η εταιρεία στην Leica Μ6. Ένα από αυτά είναι ένα ξύλινο μοντέλο της Leica M6, ενώ ένα άλλο είναι ένα πλήρες λειτουργικό πρωτότυπο της Leica M6.
Οι τέσσερις αυτές μηχανές πωλήθηκαν προς 192.000 ευρώ.
M-cameras

– Στην τρίτη θέση έχουμε δύο πολύ σπάνιες αντιγραφές της Ermanox από τον Ernst Lorenz, οι οποίες δεν λειτουργούν και κατάφεραν να “πιάσουν” την τιμή των 114.000 ευρώ.
Lorenz Berlin Night-Camera

– Τέταρτη και με τελική αξία πώλησης τις 78.000 ευρώ, ήρθε το πρώτο πρωτότυπο της ‘Ur’ Rolleiflex των Franke & Heidecke, κατασκευασμένο το 1925/26. Μαζί της δημοπρατήθηκε και μία Rolleiflex.

Ur Rolleiflex Prototype

– Τέλος στην πέμπτη θέση έχουμε ακόμα μία Hasselblad μηχανή της NASA που ταξίδεψε στο διάστημα (δεν προσγειώθηκε όμως στη σελήνη), η οποία πωλήθηκε προς 38.400 ευρώ.

Hasselblad Electric Camera (HEC) NASA

Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά σε όλα τα αντικείμενα της δημοπρασίας, μηχανές και φακούς, στη σελίδα της Westlicht εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

WestLicht Westlicht Auctions

Πηγή:

Westlicht
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!