Μηχανές πωλήθηκαν στη 23η δημοπρασία Westlicht για εξωφρενικά ποσά


Μηχανές πωλήθηκαν στη 23η δημοπρασία Westlicht για εξωφρενικά ποσά

Westlicht auctionΗ δημοπρασία του οίκου Westlicht είναι ένα από τα highlights κάθε χρονιάς.  Το 2012 είδαμε μηχανές να αλλάζουν χέρια ακόμα και για πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια.

Φέτος οι μηχανές που παρουσιάστηκαν στη 23η Westlicht Camera Auction είχαν αρκετό ενδιαφέρον και αν και δεν έπιασαν σε τιμές τα περσινά επίπεδα, παρόλα αυτά παρέμειναν προσιτές μόνο για λίγους.

Στην κορυφή των πιο ακριβών πωλήσεων βρέθηκε η Leica III Mod. F LUXUS ‘Karl Henkell’ (σε χρυσαφί χρώμα και καφέ δέρμα, συνοδεία δύο φακών σε χρυσαφί χρώμα Summar 2/5cm no.190131 και Elmar 3.5/3.5cm no.182545).  Αν και η εκτίμηση ήταν ότι θα πιάσει τα 300.000€, τελικά πωλήθηκε προς 528.000€.

Δεύτερη ακολούθησε η Leica M3 (παράχθηκε σαν τεστ κάμερα το 1952/53).   Με αρχική τιμή τα 70.000€ και εκτιμώμενη τιμή πώλησης τα 150.000€ τελικά έφτασε να πωληθεί για 432.000€.

Τρίτη στη λίστα των πιο υψηλών ποσών που δαπανήθηκαν στη δημοπρασία ήταν μία ακόμα Leica, η  250 Black Prototype.  Η τιμή στην οποία πωλήθηκε είναι 240.000€.

Αν θέλετε να δείτε τη λίστα με ότι φωτογραφικό δημοπρατήθηκε και τι τιμή έπιασε το κάθε ένα πατήστε εδώ.

via leicarumors

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Auctions Leica WestLicht
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!