H Canon ξεπέρασε την παραγωγή 90 εκατομμυρίων EOS μηχανών και 130 εκατομμυρίων EF φακών


H Canon ξεπέρασε την παραγωγή 90 εκατομμυρίων EOS μηχανών και 130 εκατομμυρίων EF φακών

Ακόμα δύο σημαντικά ορόσημα για τον ηγέτη του φωτογραφικού χώρου, την Canon, όσο αφορά την παραγωγή μηχανών και φακών.

Συγκεκριμένα η Canon ανακοίνωσε ότι μία Canon EOS 5D Mark IV ήταν η 90.000.000η μηχανή που βγήκε από τα εργοστάσια της, στη σειρά των EOS μηχανών που αλλάζουν φακούς.

Επίσης ένας Canon EF16-35mm f/2.8L III USM ήταν ο 130.000.000ος φακός που παράχθηκε για το σύστημα EOS.

To EOS σύστημα της Canon ξεκίνησε το 1987, με την Canon EOS 650, ως το σύστημα με το πρώτο πλήρως ηλεκτρονικό mount φακών για μηχανές με σύστημα αυτόματης εστίασης που δεχόταν film.

Η παραγωγή αυξήθηκε κατακόρυφα στις αρχές του 2000 με τις νέες ψηφιακές SLR μηχανές, ενώ η εταιρεία από το 2003 έχει διατηρήσει τη νο1 θέση στην παγκόσμια αγορά, στις πωλήσεις μηχανών που αλλάζουν φακό (14 χρονιές συνεχόμενα).

Όσο αφορά τους φακούς η Canon διαθέτει αυτή τη στιγμή 93 φακούς στο σύστημα EF, ανάμεσα στους οποίους και ο Canon EF11-24mm f/4L USM, o πρώτος υπερευρυγώνιος φακός που ξεκινάει από τα 11mm, ο οποίος παρουσιάστηκε το 2015.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!