H Canon ετοιμάζει μηχανή με αυτόματη εστίαση που θα ελέγχεται από το μάτι του φωτογράφου


H Canon ετοιμάζει μηχανή με αυτόματη εστίαση που θα ελέγχεται από το μάτι του φωτογράφου

Μιά νέα πατέντα αποκαλύπτει ότι η Canon αναπτύσσει τεχνολογίας αυτόματης εστίασης που θα ελέγχεται από το μάτι του φωτογράφου, μέσω του σκοπεύτρου.

Δεν είναι κάτι καινούργιο για την Canon η οποία παρουσίασε την συγκεκριμένη τεχνολογία πριν 27 χρόνια, στην φιλμάτη Canon EOS 5/A2E.

Το σύστημα που ίσως τελικά φτάσει στις mirrorless μηχανές της εταιρείας θα βασίζεται σε ειδικό αισθητήρα που θα εντοπίζει την κατεύθυνση που βλέπει το μάτι του φωτογράφου και θα προσαρμόζει αντίστοιχα την εστίαση, ενώ θα μπορεί να εστιάζει ακόμα και όταν δεν επιτυγχάνεται η ανίχνευση της κατεύθυνσης του ματιού του φωτογράφου.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν η νέα τεχνολογία θα λειτουργεί για όσους φορούν γυαλιά ή φακούς επαφής.

Η πατέντα κατατάθηκε στην Ιαπωνία, μέσα στο 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Canon Patents Patents

Πηγή:

DPreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Η συγκεκριμένη λειτουργία υπήρχε και στην φιλμάτη EOS50E (υποδεέστερο μοντέλο της EOS5) την οποία είχα. Περιορίζονταν σε μόνο τρεις ζώνες ανίχνευσης, τοποθετημένες οριζόντια και σε κάποια απόσταση μεταξύ τους πάνω στο θαμπόγυαλο και ήταν μαρκαρισμένες με ένα τετραγωνάκι η κάθε μία. Όποιο απ’ αυτά κοιτούσε το μάτι, σε αυτό (και στην ευρύτερη ζώνη περιμετρικά) εστίαζε και φωτομετρούσε η μηχανή. Την χρησιμοποιούσα τόσο με γυμνό μάτι, όσο και με γυαλιά αλλά και φακούς επαφής μια που η μηχανή σου έδινε την δυνατότητα να αποθηκεύσεις μέχρι και τρεις ξεχωριστές ρυθμίσεις και ανάλογα να καλείς αυτήν της αρεσκείας σου. Βέβαια, οι δυνατότητες της λειτουργίας-καινοτομίας ήταν περιορισμένες αλλά για την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε ήταν όντως καινοτομία και -κατά την γνώμη μου- λειτουργούσε καλά, αρκεί ο φωτογράφος να είχε πειθαρχημένο μάτι.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!