Ανακοίνωση της Canon σχετικά με πρόβλημα με την μπαταρία Canon LP-E6


Ανακοίνωση της Canon σχετικά με πρόβλημα με την μπαταρία Canon LP-E6

Η Canon εξέδωσε οδηγία σχετικά με πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί με την χρήση της μπαταρίας Canon LP-E6.
Φαίνεται ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα φόρτισης της μπαταρίας Canon LP-E6 στον φορτιστή Canon LC-E6. Συγκεκριμένα όταν το πορτοκαλί λαμπάκι του φορτιστή κατά τη φόρτιση αναβοσβήνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το αποτέλεσμα είναι η μπαταρία να μην φορτίζεται.
Το πρόβλημα οφείλεται στο ότι η μπαταρία έχει μείνει αφόρτιστη για αρκετό καιρό.
Στην περίπτωση που αντιμετωπίζεται τέτοιο πρόβλημα ακολουθήστε την εξής διαδικασία:
1. Τοποθετήστε την μπαταρία στον φορτιστή και μετά συνδέστε τον στο ρεύμα.
2. Αν τα πρώτα 20 δευτερόλεπτα το λαμπάκι του φορτιστή αναβοσβήνει ανά δευτερόλεπτο σημαίνει ότι η μπαταρία φορτίζει, οπότε περιμένετε να γίνει το λαμπάκι πράσινο για να την βγάλετε. Αν όμως το λαμπάκι αναβοσβήνει με πιο αργό ρυθμό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
3. Αφαιρέστε την μπαταρία από τον φορτιστή.
4. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα.
5. Τοποθετήστε ξανά την μπαταρία στον φορτιστή.
6. Το λαμπάκι θα αρχίσει να αναβοσβήνει ανά ένα δευτερόλεπτο που σημαίνει ότι η φόρτιση έχει ξεκινήσει.
7. Αν το λαμπάκι αναβοσβήνει με πιο αργό ρυθμό ακολουθήστε τα βήματα 3-5. Πραγματοποιήστε την διαδικασία τουλάχιστον 3 φορές. Αν και την τρίτη φορά εξακολουθεί το λαμπάκι να αναβοσβήνει με πιο αργό ρυθμό από τον κανονικό τότε απευθυνθείτε στο Service της Canon.
8. Φορτίστε την μπαταρία μέχρι το λαμπάκι του φορτιστή να γίνει πράσινο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει γίνει πλήρης φόρτιση.

Η συγκεκριμένη οδηγία έχει εκδοθεί για κάτοικους των Η.Π.Α. και του Πουέρτο Ρίκο και η ιστοσελίδα της Canon USA προτρέπει χρήστες από άλλες περιοχές να απευθυνθούν στα τοπικά service της εταιρείας.

Η Canon LP-E6 χρησιμοποιείται στις Canon EOS 5D Mark III, EOS 5D Mark II, EOS 6D, EOS 7D, EOS 70D,
EOS 60D, EOS 60Da.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Canon USA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

11 σχόλια

  • #
    1

    Καλησπέρα. Έχω μία canon eos 400d. Όταν γυρνάω το κουμπί στο on η κάμερα δεν ανοίγει ( το πορτοκαλί λαμπάκι ανάβει) κ όταν το γυρίζω στο off το λαμπάκι συνεχίζει να ανάβει. Θα σβήσει μόνον όταν αφαιρέσω την μπαταρία, η οποία είναι φορτισμένη. Η κάμερα είναι νεκρή. Δεν ανάβει καν η οθόνη. Τι μπορεί να φταίει;

  • #
    1

    Δεν ξέρω αν φταίει η μπαταρία διότι αν πατήσω λίγο το καπάκι της, τότε το φωτάκι σβήνει.

  • #
    1

    Έχει ”θέμα” το κουμπάκι που πατάς για να βγει η κάρτα. Δεν πατιέται καθόλου.

  • #
    1

    Κατάφερα κ την έβγαλα. Το πρόβλημα όμως συνεχίζει να υπάρχει. Η κάμερα είναι ”νεκρή”. Το κουμπάκι για την κάρτα μνήμης είναι χαλασμένο.

  • #
    1

    Η κάρτα αν την πιέσω δεν βγαίνει. Την τοποθέτησα ξανά στην θέση της. Μάλλον θα πρέπει να πάω τεχνικό να την δει από κοντά.

  • #
    1

    Όπως κ να έχει, σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είσαι καλά.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!