Η Canon ετοιμάζει κάτι που θα την ξαναφέρει στην κορυφή;


Η Canon ετοιμάζει κάτι που θα την ξαναφέρει στην κορυφή;

Δεν είναι τυχαίο ότι η DxO Mark έχει καταποντίσει τα περισσότερα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας βάση των τεστ της που πραγματοποιεί για να δει την απόδοση του αισθητήρα κάθε μηχανής.

Πολλοί από εμάς λέμε εδώ και καιρό ότι κάτι τέτοιο δεν είναι φυσιολογικό για ένα κολοσσό όπως η Canon και ότι ίσως μέσα στο 2014 δούμε κάτι που θα αναστρέψει το κλίμα.

Έτσι δεν μας προκάλεσε έκπληξη διαβάζοντας σε διάφορες ιστοσελίδες (όπως η CanonWatch και η CanonRumors) ότι προς τα τέλη Αυγούστου, λίγο πριν την Photokina, η Canon θα ανακοινώσει κάτι που εκτός του ότι θα είναι επαναστατικό θα την ξαναφέρει στην κορυφή.
Πολλοί μιλάνε για ένα νέο είδος αισθητήρα εικόνας (δεν θα είναι αρχιτεκτονικής Foveon) που θα αλλάξει τα δεδομένα στον φωτογραφικό χώρο αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε τι θα είναι αυτό.

To σίγουρο είναι ότι ο νέος αισθητήρας θα εμφανιστεί στις DSLR μηχανές που αναμένουμε από την Canon στην Photokina, όπως η Canon EOS 7D II, ενώ φήμες λένε ότι η Canon θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση του νέου αισθητήρα και στα κορυφαία μοντέλα της με την ανακοίνωση νέων μοντέλων που θα αντικαταστήσουν τις Canon EOS-1D X και Canon EOS 5D III.

Υπομονή λοιπόν καθώς η φετινή Photokina αναμένεται να είναι η πιο συναρπαστική των τελευταίων ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Θοδωρής Καρακοζίδης | 24 Ιουνίου 2014 στις 19:13

    Είναι λογικό η Canon να κοιτάει την αύξηση των πωλήσεων και του κύρους της. Ωστόσο ήδη τα δοκιμασμένα σώματά της εταιρείας έχουν πραγματικά αποδειχτεί πολύ δυνατά. Για τους φακούς..τι να πει κανείς..είναι κορυφή. Περιμένουμε επιτέλους να βγάλει τη καινουρια 7d..εχει καταντησει σίριαλ.

  • #
    1

    Η αναμονή κάνει πάντα την φαντασία να οργιάζει, αλλά για να δούμε..

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!