Η σειρά EOS 5D της Canon γιορτάζει φέτος τη 10η επέτειό της


Η σειρά EOS 5D της Canon γιορτάζει φέτος τη 10η επέτειό της

Με την ανακοίνωσή της το Σεπτέμβρη του 2005, η Canon EOS 5D ήταν η πρώτη κάμερα με full frame αισθητήρα που έσπασε το φράγμα των 3000 ευρώ, επιτρέποντας έτσι περισσότερους ερασιτέχνες φωτογράφους να απολαύσουν την υψηλή ποιότητα εικόνας που προσφέρει μια κάμερα αυτού του τύπου.

Το Νοέμβρη του 2008, η Canon ανακοίνωσε τη δεύτερη γενιά, την Canon EOS 5D Mark II. Η κάμερα αυτή, ήταν η πρώτη από τη σειρά EOS που μπορούσε να τραβήξει βίντεο Full HD, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση των DSLR μηχανών ως εργαλεία για τη λήψη βίντεο.

Το Μάρτιο του 2012, ακολούθησε η τρίτη γενιά, η Canon EOS 5D Mark IIΙ έχοντας βελτιωθεί στην ποιότητα εικόνας και βίντεο, στην ακρίβεια αυτόματης εστίασης και στην ταχύτερη λήψη φωτογραφιών.

Φέτος, η Canon ανακοίνωσε τις νέες EOS 5D, τις Canon EOS 5DS και Canon EOS 5DS R, παρουσιάζοντας αισθητήρες πολύ υψηλής ανάλυσης, που φτάνει τα 50.6 megapixels.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Canon
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!