Η Canon σχεδιάζει 2 νέους κατοπτρικούς φακούς αυτόματης εστίασης, 300mm f/2.3 και 400mm f/5!


Η Canon σχεδιάζει 2 νέους κατοπτρικούς φακούς αυτόματης εστίασης, 300mm f/2.3 και 400mm f/5!

Η Canon έχει σχεδιάσει 2 φορητούς κατοπτρικούς τηλεφακούς 300mm f/2,3 και 400mm f/5, για συστήματα Canon RF.

Αν η Canon κυκλοφορήσει φορητούς κατοπτρικούς τηλεφακούς για mirrorless, με μεγάλα διαφράγματα και δυνατότητα αυτόματης εστίασης, τότε θα ανοίξει νέους ορίζοντες στον τομέα φακών. Μέχρι τώρα, οι κατοπτρικοί φακοί που κυκλοφορούν, διαθέτουν μόνο χειροκίνητη εστίαση και μικρά διαφράγματα. Η εταιρία δουλεύει πάνω στη σχεδίαση των εξής 2 κατοπτρικών τηλεφακών: 300mm f/2.3 και 400mm f/5, οι οποίοι έχουν αρκετά μεγάλα διαφράγματα. Πάρτε για παράδειγμα τους 3 νέους κατοπτρικούς φακούς που κυκλοφόρησε η Tokina για συστήματα APS-C mirrorless, σε εκδόσεις 300mm, 600mm, και 900mm. Δείτε εδώ περισσότερα. Η έκδοση 300mm, έχει μέγιστο διάφραγμα f/7.1 (σε σχέση με το f/2.3 στην αντίστοιχη έκδοση που σχεδιάζει η Canon).

Σύμφωνα με έγγραφα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν από την Canon στην Ιαπωνία, ο νέος φακός 300mm f/2.3, έχει μήκος μόλις 18 εκατοστά περίπου. Ωστόσο, ο σχεδιασμός δείχνει ότι το μπροστινό στοιχείο θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο:

Όσο για τον 400mm f/5, ο σχεδιασμός του φαίνεται να είναι παρόμοιος, με τη διαφορά ότι το μπροστινό στοιχείο δείχνει σημαντικά μικρότερο από αυτό του 300mm f/2.3. Ίσως αυτό έχει να κάνει και με το μικρότερο διάφραγμα (f/5 σε σχέση με f/2.3, που έχει σημαντική διαφορά):

Προκειμένου να καταφέρει να συνδυάσει φορητότητα με ανθεκτική κατασκευή, η Canon χρησιμοποιεί αυτό που είναι γνωστό ως “catadioptric optical system”, δηλαδή ένα σύστημα όπου η διάθλαση και η ανάκλαση, συνδυάζονται σε ένα οπτικό σύστημα (συνήθως μέσω φακών και καμπύλων κατόπτρων). Η Canon λέει ότι για να παραχθεί ένας τέτοιος μικρός, γρήγορος και ελαφρύς φακός που διορθώνει επαρκώς την καμπυλότητα του πεδίου, ο μόνος τρόπος είναι ο καταδιοπτικός σχεδιασμός.

Μην ξεχνάμε ότι η εταιρία εκτός των άλλων προσθέτει αυτόματη εστίαση σε αυτούς τους φακούς, μέσω ενός συστήματος που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο ανακλαστικά στοιχεία (στη μέση των φακών). Δεδομένου ότι πρόκειται για σχέδια με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δε γνωρίζουμε πότε θα τους δούμε να βγαίνουν σε παραγωγή. Μακάρι να κάνει το βήμα η Canon, γιατί πραγματικά θα προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Digicame-info
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!