Η Canon επιδεικνύει την επερχόμενη DSLR μηχανή της στα 120 megapixels


Η  Canon επιδεικνύει την επερχόμενη DSLR μηχανή της στα 120 megapixels

Η Canon φαίνεται ότι ετοιμάζει το μεγάλο μπαμ στην ανάλυση των DSLR μηχανών.

Οι Canon EOS 5Ds και Canon EOS 5Ds R των 50.6 megapixels παραμένουν οι DSLR με τη μεγαλύτερη ανάλυση που έχει στο portfolio της αλλά αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει σύντομα.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μία DSLR μηχανή που θα έχει την ιλιγγιώδη (για την εποχή μας) ανάλυση των 120 megapixels.

Πρωτότυπο αυτής της μηχανής παρουσιάστηκε στην πρόσφατη Canon Expo στη Σαγκάι της Κίνας, με μία μικρή επίδειξη των εικόνων που μπορεί να δημιουργήσει.

H μηχανή φαίνεται ίδια με τις EOS μηχανές που έχουμε δει μέχρι σήμερα, αλλά φυσικά οι δυνατότητες της στην ανάλυση είναι “τρελές”.

Canon

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με τους φακούς 24-70mm f/2.8 II, 11-24 f/4 και 300mm f/2.8 και κάθε RAW αρχείο έφτανε σε μέγεθος μέχρι και τα 215 MB.

Canon

Canon

Προς το παρόν δεν ξέρουμε ούτε το όνομα του μοντέλου, ούτε πότε θα παρουσιαστεί επίσημα.

Μείνετε συντονισμένοι στο pttlgr για οτιδήποτε νεώτερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Canon DSLRs Canon EOS DSLRs

Πηγή:

DCFever
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    120 ολόκληρα MP θα είναι οτι πρέπει για τα selfies μου.
    Mε μια περικοπή 1000X θα βλέπω πεντακάθαρα το δέρμα του προσώπου μου
    κάπως oπως το έδαφος της σεληνης . Παντού κρατήρες….
    Selfies και αστροφωτογραφιες συγχρόνως.
    Κ.Β

  • #
    1

    Δλδ τα 50 και τα 60 μεγαπίξελ (που κυκλοφορούν) δεν ειναι αρκετά. Απληστία

  • #
    1

    Μια σοβαρή απορία που έχω, είναι αν η γραμμική ανάλυση των φακών μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τέτοιας κτηνώδους ανάλυσης. Θα με ενδιέφερε η άποψη κάποιου ειδικού. Στο μεσαίο φόρμά έχουμε αντίστοιχες αναλύσεις, αλλά και οι φακοί διαθέτουν μεγαλύτερα οπτικά.
    Επίσης με τέτοιο μέγεθος αρχείου θα σκεπτόμαστε να πατήσουμε το κλείστρο, περισσότερο και από όταν είχαμε παλαιότερα, φορτωμένο 36αρι φίλμ…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!