Πατέντα της Canon δείχνει την οθόνη DSLR μηχανής να βγαίνει πάνω από το σώμα και να περιστρέφεται


Πατέντα της Canon δείχνει την οθόνη DSLR μηχανής να βγαίνει πάνω από το σώμα και να περιστρέφεται

Το ομολογώ ότι είμαι λάτρης των μηχανών οι οποίες έχουν οθόνες που δεν είναι σταθερές αλλά μπορούν να κινηθούν και να διευκολύνουν τις λήψεις μας.

Μέχρι στιγμής έχουμε δύο τύπους οθονών που κινούνται, αυτές που μπορούν να κινηθούν προς τα πάνω και προς τα κάτω και αυτές που βγαίνουν στο πλάι της μηχανής και μπορούν να περιστρέφονται.

Μία πατέντα της Canon δείχνει μία νέα λειτουργία οθόνης που επιτρέπει την οθόνη να βγαίνει προς τα πάνω, χωρίς να ενοχλεί το οφθαλμοσκόπιο και ταυτόχρονα να μπορεί να περιστραφεί.

Επιπλέον η οθόνη στα σχεδιαγράμματα της πατέντας είναι τεράστια καλύπτοντας σχεδόν όλο το πίσω μέρος της μηχανής, με τα διάφορα κουμπιά να βρίσκονται από κάτω από την οθόνη.

Αν και νομίζω ότι η χρήση της μηχανής με την οθόνη σε θέση πάνω από τη μηχανή δεν είναι κατάλληλη για όλες τις περιστάσεις και ελέγχεται κατά πόσο είναι πρακτικό να πρέπει να έχεις σηκωμένη την οθόνη για να έχεις πρόσβαση στα κουμπιά της μηχανής (κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί αν η οθόνη είναι αφής), η πατέντα δείχνει κάτι διαφορετικό και τουλάχιστον αποδεικνύεται ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια να γίνουν πολλές βελτιώσεις στο σώμα μίας μηχανής.

Πως σας φαίνεται η συγκεκριμένη ιδέα;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Canon Patents Patents

Πηγή:

CanonRumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!