Η DxO Mark βαθμολογεί πολύ χαμηλά την Canon EOS 1200D


Η DxO Mark βαθμολογεί πολύ χαμηλά την Canon EOS 1200D

Η νέα entry level DSLR μηχανή της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα, φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε να πετύχει καλό σκορ.

Μάλιστα το γεγονός είναι ότι απέναντι στις άμεσες ανταγωνίστριες DSLR μηχανές υστερεί πάρα πολύ και το χειρότερο είναι ότι δεν καταφέρνει να ξεπεράσει ούτε τις περισσότερες νέες mirrorless μηχανές. Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήταν δυνατόν να το κάνει αυτό όταν τα τεστ της DxO Mark δείχνουν ότι είναι ελαφρώς καλύτερη από τις Canon EOS 1100D και Canon EOS 1000D.

H 141η θέση στην γενική κατάταξη των αισθητήρων εικόνας της DxO Mark θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αποτυχία, ειδικά αφού η νέα Nikon D3300 είναι στην 26 θέση. Επίσης όσο αφορά την απόδοση της σε χαμηλό φωτισμό, η 111η θέση που καταλαμβάνει είναι πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό (η Nikon D3300 βρίσκεται στην 26η θέση).

Διαβάστε αναλυτικά τι λέει η DxO Mark για την νέα Canon EOS 1200D εδώ.

Άποψη: Όσο και να θέλουμε να μην το πιστέψουμε η Canon φαίνεται να αντιμετωπίζει θέμα με τους αισθητήρες της. Από ότι φαίνεται κάτι δεν πάει καλά. Ειδικά αν δούμε την γενική κατάταξη της DxO Mark στην οποία η πρώτη Canon εμφανίζεται στην 26η θέση και είναι η ναυαρχίδα της, Canon EOS 1Dx. Στην απόδοση σε χαμηλό φωτισμό η Canon φαίνεται ότι υστερεί σε σχέση με την μεγάλη της αντίπαλο, με την πρώτη Canon να είναι η Canon EOS 1Dx στην 9η θέση και πίσω από 8 Nikon μηχανές (Nikon Df, Nikon D3s, Nikon D4s, Nikon D600, Nikon D800E, Nikon D4, Nikon D610, Nikon D800). Επιπλέον στην κατάταξη των αισθητήρων με βάση το βάθος χρώματος η Canon πάλι δεν τα πάει καλά με πρώτη της μηχανή στην λίστα να είναι η Canon EOS 1Ds Mark III, μόλις στην 27 θέση. Η μεγάλη “ήττα” της Canon φαίνεται στις μετρήσεις του δυναμικού εύρους όπου η πρώτη μηχανή της που εμφανίζεται στην αντίστοιχη κατάταξη είναι στην 92η θέση και είναι η Canon EOS 6D.
Πριν μας κατηγορήσει κανείς ότι είμαστε αντι-Canonάκηδες να αναφέρουμε ότι σίγουρα μία μηχανή δεν την κάνει μόνο ο αισθητήρας εικόνας της, αλλά το γεγονός είναι ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της.

Ποια είναι η δική σας άποψη;

canon-eos-1200d-dxo

canon-eos-1200d-dxo-1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DxO Mark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Ναι… Δεν διαφωνω οτι οι Nikon ειναι οι καλυτερες, Nikon εχω κ γω…

    Αλλα μηηηπως.. Λεω μηπως, εκει της DxO, οι ανθρωποι να ειναι φανατικοι Nikon-ακιδες?!? δεν γινεται η χαμηλοτερη Nikon να ειναι ισαξια με την καλυτερη Canon… Ή ακομα ενδεχεται τα τεστ να χρημοτοδοτουνται απο την ιδια την Nikon :P

    • #
      1

      φαντάζομαι ότι αυτό το σκεφτόμαστε πολλοί…αλλά από την άλλη μετά τόσο καιρό που γίνεται αυτό η Canon δεν θα έκανε την κίνηση της να προστατευτεί; βέβαια σε κανένα σιτε δεν συμφέρει να ταυτιστεί με μια εταιρεία, ειδικά αν προβάλλεται ως σιτε αξιολόγησης προϊόντων.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!