Canon EOS-1D X II: Μπήκε στην πεντάδα των καλύτερων μηχανών για χαμηλό φωτισμό


Canon EOS-1D X II: Μπήκε στην πεντάδα των καλύτερων μηχανών για χαμηλό φωτισμό

H DxO Mark τέσταρε τον αισθητήρα της νέας ναυαρχίδας της Canon στις DSLR μηχανές, Canon EOS-1D X II.

Η Canon EOS-1D X II κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 88 πόντους και να πλασαριστεί στην 21η θέση της γενικής κατάταξης της DxO Mark, ως η πρώτη Canon μηχανή της λίστας. Μπορεί να μην ξεπέρασε παλαιότερα ανταγωνιστικά μοντέλα, όπως οι Nikon D4 (16η θέση) και Nikon D4s (18η θέση) αλλά ισοβάθμισε με τη μεγάλη της αντίπαλο τη νέα Nikon D5.

Το πολύ δυνατό σημείο του νέου αισθητήρα είναι η απόδοση του σε χαμηλό φωτισμό και σε υψηλά ISO, για την οποία έπιασε την πέμπτη θέση της αντίστοιχης λίστας, υπολειπόμενη μόνο των Sony A7S, Sony A7R II, Nikon Df, Nikon D3s και καταφέρνοντας να ξεπεράσει την μεγάλη της ανταγωνίστρια Nikon D5 κατά 16 θέσεις.

Ακόμα η Canon EOS-1D X II τα πήγε αρκετά καλά στο δυναμικό εύρος πιάνοντας 13.5 και τη 35η θέση και ξεπερνώντας και πάλι την Nikon D5 που στο συγκεκριμένο τομέα με 12.3 είναι στην 12η θέση.

Ο τομέας που φαίνεται η νέα ναυαρχίδα της Canon να υπολείπεται είναι το βάθος χρώματος όπου με 24.1 κατατάχτηκε στην 43η θέση, 30 θέσεις πίσω από τη Nikon D5.

Canon EOS-1D X II

Στα συμπεράσματα της, η DxO Mark αναφέρει ότι η Canon EOS-1D X II είναι ιδανική για αυτό που έχει κατασκευαστεί, δηλαδή για λήψεις sports και άγριας ζωής, αλλά και για λήψη τοπίων.

Διαβάστε το αναλυτικό review της DxO Mark για τη Canon EOS-1D X II εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!