ΤΕΣΤ αντοχής στη βροχή για τις Canon EOS 5D IV, Nikon D850, Sony A7R III, Olympus E-M1 II


ΤΕΣΤ αντοχής στη βροχή για τις Canon EOS 5D IV, Nikon D850, Sony A7R III,  Olympus E-M1 II

H ιστοσελίδα ImagingResource έκανε ένα τρελό τεστ βάζοντας δύσκολα σε 4 μεγάλες εταιρείες του φωτογραφικού χώρου.

Αρχικά το τεστ έγινε για να βγει η καλύτερη μηχανή που ανακοινώθηκε μέσα στο 2017 και πλάι πλάι μπήκαν οι Nikon D850 (DSLR) και Sony A7R III (mirrorless). Από πάνω τους έπεσε μία τεχνητή βροχή με λάστιχο και μάλιστα με πολύ συχνότητα.

Η Sony A7R III δεν φαίνεται να τα κατάφερε καλά και πήρε νερό στο διαμέρισμα της μπαταρίας (το νερό στο mount του φακού φαίνεται να πήρε νερό κατά την εξαγωγή του φακού). Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ImagingResource το νερό φαίνεται να μπήκε από το πάνω μέρος της μηχανής και όχι από το καπάκι του διαμερίσματος της μπαταρίας, καθώς νερό υπήρχε εσωτερικά και στο πάνω μέρος της μπαταρίας, ενώ η μηχανή δεν ακουμπούσε σε λιμνάζοντα νερά, καθώς ήταν στον αέρα, λόγω του ότι στηριζόταν στο mount για το τριπόδι του φακού που φορούσε (70-200mm).

Η Nikon D850 αντίθετα παρέμεινε στεγνή, με λίγο νερό που πήρε στο οφθαλμοσκόπιο και σύμφωνα με την ιστοσελίδα κέρδισε στο τεστ αντοχής.

Στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα οι δύο μηχανές τεσταρήστηκαν για 15 λεπτά σε τεστ ομίχλης, με λιγότερο νερό, όταν και η Sony A7R III σύμφωνα με το video παρουσίασε πρόβλημα. Συγκεκριμένα η μηχανή άρχισε να τραβάει φωτογραφίες από μόνη της και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκε νερό στις λεπίδες του κλείστρου.

Όπως αναφέρεται βέβαια στη συνέχεια η μηχανή έμεινε να στεγνώνει και μετά δύο ημέρες δούλευε κανονικά.

Για το τέλος οι δύο μηχανές μπήκαν απέναντι σε δύο μηχανές που εντυπωσίασαν από την ανακοίνωση τους το 2016, τις Canon EOS 5D IV (DSLR) και Olympus OM-D E-M1 II (mirrorless), οι οποίες φαίνεται ότι παρέμειναν άθικτες από το τεστ και επιβεβαίωσαν την αντοχή τους στο νερό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Δεν έπεσα από τα σύννεφα… Είναι ένας από τους λόγους που Ό,ΤΙ κι αν βγάζει η Sony σε οποιοδήποτε τομέα δεν το εμπιστεύομαι!

    Από την άλλη το τεστ είναι λίγο υπερβολικό. Όχι όμως και εκτός πραγματικότητας… Δείχνει κάτι.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!