Μέσα στο 2015 και η Canon EOS 5D IV με 4K video και υψηλά ISO;


Μέσα στο 2015 και η Canon EOS 5D IV με 4K video και υψηλά ISO;

Πολλοί έχετε σχολιάσει αρνητικά τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά των δύο νέων DSLR της Canon με την ανάλυση των 50 megapixels και ειδικά το εύρος του ISO και την ανάλυση του video που καταγράφεται.

Καταρχήν να υπενθυμίσουμε ότι το εύρος του ISO αν και φαίνεται χαμηλό 100-6400, κρίνεται φυσιολογικό γιατί ο αισθητήρας είναι στα 50 megapixels. Είναι λάθος να την συγκρίνουμε με μηχανές μικρότερης ανάλυσης, ακόμα και με την Nikon D810 που έχει ανάλυση 36 megapixels.
Επιπλέον πρέπει να αναφέρουμε ότι το εύρος που έχει διαρρεύσει δεν αναφέρεται στις επεκτάσιμες τιμές που θα μπορεί να πάρει το ISO προς τα πάνω και προς τα κάτω, καθώς ως γνωστόν πέρα του εύρους που κάθε εταιρεία δίνει για μία μηχανή της υπάρχει και η επιλογή για ρύθμιση του ISO σε τιμές μεγαλύτερες.

Όσο αφορά τη λήψη video σε ανάλυση 4K, που πολλοί ανάμεναν να έχει η νέα μηχανή της Canon, Canon EOS 5Ds, αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι νέες φήμες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα CanonRumors αναφέρουν ότι η Canon θα κυκλοφορήσει ακόμα μία Canon EOS 5D.
Οι πηγές της CanonRumors αναφέρουν ότι μέσα στο 2015 θα ανακοινωθεί και η Canon EOS 5D IV, η οποία θα εστιάζει στις δυνατότητες λήψης σε χαμηλό φωτισμό, με μεγάλο εύρος ISO και θα καταγράφει 4K video.

Φαίνεται λοιπόν ότι το 2015 θα είναι η χρονιά της Canon. Μένει βέβαια να δούμε (αν θα επαληθευτούν οι φήμες) την ποιότητα των εικόνων που θα μας δίνουν οι νέες μηχανές.

Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν διαλέγετε τα πολλά megapixels ή το 4K video και την καλύτερη ποιότητα σε λήψεις με χαμηλό φωτισμό;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

CanonRumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Το δεύτερο φυσικά και όχι λόγο 4Κ…Ως κάτοχος της D810 θεωρώ ακόμα και τα 36 υπερβολικά για δουλειές όπως γάμος,βάπτιση,club photography κ.τ.λ. Δεν είναι τυχαίο νομίζω ότι η ναυαρχίδα ( D4s ) παραμένει στα 16 Mp η ότι η mirrorless της Sony με την εξαιρετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό στα 12. Ευτυχώς στα κινητά κάθε χρόνο αυξάνουν τα Mp και αφήνουν κάτι αισθητήρες σαν το κεφάλι της καρφίτσας.Κακία ήταν το τελευταίο…χαχα

  • #
    1

    Αντε να βγουν αυτες να πεσουν οι τιμες των Νικον!Τωρα απαντηση απο νικον σε 2 χρονια!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!