Η Canon EOS 5D IV θα έχει 4K video;


Η Canon EOS 5D IV θα έχει 4K video;

H Nikon διατήρησε την ανάλυση λήψης video στο Full HD, προσθέτοντας απλά την επιλογή λήψης στα 60 fps.

Ίσως λοιπόν η Canon βρει το άνοιγμα να χτυπήσει στο σημείο που και στο παρελθόν έχει καταφέρει να πάρει κεφάλι. Η Canon EOS 5D II ήταν η πρώτη Full Frame επαγγελματική DSLR μηχανή που έφερε την επανάσταση με την λήψη video και ίσως η Canon EOS 5D IV να μπορεί να καταγράφει 4K δίνοντας το προβάδισμα ξανά στην Canon.

Βέβαια η Canon ήδη έχει ενσωματώσει στην Canon EOS-1D C την δυνατότητα λήψης 4K video αλλά προς το παρόν δεν έχουμε κάποια DSLR μηχανή που να μπορεί να καταγράψει video 4K και να είναι σε σχετικά καλή τιμή.

Αν και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αφορά περισσότερο τους κινηματογραφιστές θα μας ενδιέφερε πολύ να ακούσουμε την γνώμη σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

CanonWatch
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

6 σχόλια

  • #
    1

    Ναι σίγουρα το 4K θα είναι σπουδαία προσθήκη. Ωστόσο με αυτά και με αυτά μπαινουμε σε ένα φαύλο κυκλο αγορών. Το 4Κ δυστυχώς απαιτεί και αναλογες αναβαθμίσεις χωρητικότητες. Αν κάποιος δεν συμβιβάζεται με θέματα ποιότητας θα το χρειαστει. Για μας τους λάτρεις της στατικης εικόνας ευτυχώς υπάρχουν και φτηνοτερες λύσεις..τη καλημέρα μου παιδιά.

  • #
    1

    Νομίζω οτι είδη θα έπρεπε ναχε γίνει και μάλιστα σε όλα τα “ανω” μοντέλα, γιατί εδώ έχουμε το φαινόμενο ναχουμε 4k video, και μάλιστα καλό, απο smartphones. Πρέπει όμως να μην γίνουν πράγματα στο πόδι, καθότι μιλάμε για επαγγελματικό επίπεδο, πχ H.264 αντί του Η.265, πουναι και το
    σωστό. Οι εταιρίες όμως έχουν αρκετό stock με προηγούμενα chip και θα πρέπει να τα “διώξουν”.
    Ιδωμεν…

  • #
    1

    Άντε και βάλανε και 4Κ, τι να το κάνεις; Ειλικρινά τώρα, πόσοι “τραβάνε” βίντεο 4Κ και να το εκμεταλλεύονται κιόλας;

  • #
    1

    όποιοι θέλουν να ασχοληθούν ημιεπαγγελματικά (ταινίες) με το βιντεο, αναπόφευκτα θα πάνε σε 4κ. Το 4κ ίσως να είναι το τέλος του φιλμ στο κινηματογράφο. Το 1080p θεωρείται πλέον οικιακό, ενώ όταν υπάρχουν “κινητά” των 600€ και hero 3 των 400€ που τραβάνε 4k και αποδίδουν μεγαλύτερη οξύτητα σε βίντεο από τις σημερινές sLR είναι ντροπή οι ναβαρχίδες SLR να τραβάνε ακόμα το “ταπεινό” full hd.

    Δεν θα μπώ στην λογική αν ειναι “αρκετό” το 1080p. Σήμερα ναι, αλλά αυριο που όλες οι τηλεοράσεις θα ειναι 4κ και οι δίσκοι usb 4 με χωρητικότητα 9tb, θα ευχόσουν το βίντεο που είχες τραβήξει πριν 2 χρόνια να ήταν και αυτό 4k. Άλλωστε μια 5d IV δεν την αγοράζει ο άλλος για 2 χρόνια να την αλλάξει αλλα για 5ετία-8ετία τουλάχιστον. Ως εκ τούτου καλό θα είναι να είναι σήμερα και λίγο πιο “μπροστά” από αυτά που θεωρούνται “αρκετά” για το “σήμερα”. Μια τέτοια μηχανή πρέπει να βλέπει και λίγο στο κοντινό “αύριο”, αλλιώς τι ναυαρχίδα θα ήταν.

    θεωρώ δεδομένο το 4Κ στην 5d mark IV.

  • #
    1

    Έχει οποιαδήποτε βάση αυτό το άρθρο;;;;!!!

  • #
    1

    Πολύ σωστος ο #4

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!