DxOMark: H Canon EOS M100 είναι η κορυφαία mirrorless μηχανή της εταιρείας.


DxOMark: H Canon EOS M100 είναι η κορυφαία mirrorless μηχανή της εταιρείας.

Η DxOmark δοκίμασε την Canon EOS M100, την entry-level mirrorless μηχανή, η οποία ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2017.

Στα τεστ της DxOMark η EOS M100 συγκέντρωσε 78 πόντους και την έφερε στην πρώτη θέση μεταξύ των Canon hybrid μηχανών που έχουν αξιολογηθεί. Στη γενική κατάταξη των μηχανών βρίσκεται στην 93η θέση. Στην κατάταξη των καλύτερων mirrorless μηχανών καταλαμβάνει την 20η θέση, λίγο πίσω από τις Pentax K-01 και Sony NEX-6 (αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο μηχανές κυκλοφόρησαν το 2012).

Η νέα mirrorless φοράει τον ίδιο αισθητήρα (APS-C CMOS 24Megapixel) με ακριβότερα μοντέλα όπως οι Canon EOS M5 και Canon EOS M6 ενώ αποδίδει παρόμοια ποιότητα εικόνας.
Πιο συγκεκριμένα μεταξύ των τριών αυτών μηχανών η Canon EOS M100 έχει ένα μικρό προβάδισμα σε βάθος χρώματος και δυναμικό εύρος. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού πρώτη έρχεται η EOS M6 όμως δεν υπάρχουν διαφορές μέχρι τα 1250 ISO.

Η DxOMark συγκρίνει την EOS M100 με τις DSLR, Canon EOS 80D και Canon EOS 200D.
Και οι δύο μηχανές συγκεντρώνουν το ίδιο σκορ στους 79 πόντους, έναν περισσότερο από την EOS M100.
Σε βάθος χρώματος οι διαφορές είναι πολύ μικρές, σε δυναμικό εύρος το προβάδισμα έχει η Canon EOS 200D έχοντας 13.4 πόντους, δεύτερη έρχεται η EOS 80D με 13.2 πόντους και τρίτη η EOS M100 με 12.9 πόντους. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού σε χαμηλά ISO το προβάδισμα έχει η Canon EOS M100.

Η Canon EOS M100 φαίνεται μια μηχανή που κατασκευάστηκε με σκοπό να προσελκύσει αγοραστικό κοινό που θέλει κάτι περισσότερο από την ποιότητα φωτογραφιών smartphones και compact μηχανών. Η DxOMark αναφέρει πως είναι μια καλή λύση για κάποιον που αγαπάει τη φωτογραφία και θέλει να αγοράσει την πρώτη του μηχανή. H έλλειψη οφθαλμοσκόπιου και hot shoe είναι δυο παράγοντες που ίσως περιορίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DxOMark
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

4 σχόλια

  • #
    1

    Ποια είναι η διαφορά της δηλαδή με την M10 που αντικατέστησε όταν στα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ακριβώς ιδια;

  • #
    1

    Στην αποτυπωση του μακιγιάζ δηλαδή κοντινές φωτο ώστε να μην χάνει η φωτογραφία χρώματα και λεπτομέρειες. Τι ρυθμίσεις να κάνω την eos m100?

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!